AcasăNewsBătaie pe Aeroportul Luton. MAE, reacție după încăierarea românilor: ”O dispută între...

Bătaie pe Aeroportul Luton. MAE, reacție după încăierarea românilor: ”O dispută între membrii aceleiaşi familii” – VIDEO

Bătaie pe Aeroportul Luton. MAE, reacție după încăierarea românilor: ”O dispută între membrii aceleiaşi familii”(foto: captură video Facebook/ Sindicatul Europol)

Tămbălăul cu țipete și pumni în care au fost implicați mai mulți români, pe un aeroport din afara țării, băgându-i în sperieți pe martori, nu a rămas fără ecouri.

Incidentul violent de zilele trecute, din incinta Aeroportului Luton, caz despre care a relatat și presa britanică, a ajuns și în atenția Ministerului condus de către Bogdan Aurescu. Oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au făcut precizări cu privire la nedoritul episod de pe aeroportul englez.

Și anume faptul că s-a stabilit că scandalul ar fi fost generat, practic, de o dispută între membrii unei singure familii. ”Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la un incident, produs la data de 14 mai 2021, pe Aeroportul Luton, în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru a obţine informaţii suplimentare. Potrivit datelor comunicate de autorităţile britanice reprezentanţilor misiunii diplomatice, incidentul în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români a fost generat de o dispută între membrii aceleiaşi familii”, a transmis MAE, potrivit news.ro.

Autorităţile britanice au reţinut 17 persoane

Patru oameni au ajuns în grija medicilor, ca urmare a acestui episod. S-a mai aflat și că scandalul nu a fost lipsit de urmări la nivel de măsuri legale. Și anume s-a aflat că 17 oameni au fost reținuți. ”În urma acestuia, autorităţile britanice au reţinut 17 persoane implicate, iar patru persoane au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri, fără a fi necesară internarea acestora”, se mai precizează din direcția Ministerului român de Externe.

Totodată, s-a aflat că 12 persoane din rândul celor reținute au fost prezentate autorităţilor judiciare britanice, conform news.ro. În schimb, până la momentul la care s-au transmis aceste precizări de presă, nu fuseseră primite cereri de asistență consulară, pe fondul acestui incident.

Din câte se poate vedea din imaginile surprinse la fața locului, s-a ajuns la o încăierare generală în grupul respectiv, iar martorii au asistat speriați la episodul violent.

”Românii din Londra au furat startul la „relaxare” pe aeroportul din Luton chiar înainte de a pleca spre România”, sună mesajul Sindicatului Europol, din dreptul imaginilor postate sâmbptp, pe pagina oficială de Facebook.

 

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger