AcasăNews„Bătaie” între Președinte și Patriarh pentru a o decora pe Halep. „Steaua...

„Bătaie” între Președinte și Patriarh pentru a o decora pe Halep. „Steaua României” sau „Crucea Patriarhală”?

Preşedintele Klaus Iohannis îi va acorda Simonei Halep Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ceremonia decorării urmând să aibă loc la o dată care va fi comunicată ulterior.

 

„Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată precizează că „prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume. Simona este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”.

Preşedinţia mai spune că ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.

La rândul său, Patriarhia Română a anunţat, luni, că o va decora pe jucătoarea noastră cu ordinul „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincţie a Bisericii, ca urmare a succcesul obţinut la Wimbledon.

„Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem”, spun reprezentanții bisericii.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, 6-2, pe Serena Williams, după numai 55 de minute de joc.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
584 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger