AcasăNewsBătaie electorală pe cenuşa Colectiv

Bătaie electorală pe cenuşa Colectiv

65 de vieţi pierdute şi niciun vinovat, după patru ani de nepăsare justiţia aruncă praf în ochii familiilor victimelor, anunţând o anchetă extinsă, iar comemorarea tragediei din clubul bucureştean a fost un prilej pentru politicieni să-şi dreagă imaginea cu mesaje solemne. Dezmăţ şi la televiziuni, arşii Colectivului aduc rating. Nimeni nu este interesat de viaţa răniţilor, ISU se încurcă în explicaţii. Şi cam atât. Dosarul Colectiv este o ruşine naţională, România  încă nu are spitale, în cluburi se petrece iarăşi.

Pe cine intersează că Iohannis a ajuns la clubul Colectiv, unde a depus o coroană de flori și a aprins o candelă ? Sau mesajul premierului demis Dăncilă de a “continua investiţiile în sănătate”, de parcă s-ar fi ridicat vreun mare spital în ţara asta în ultimii 30 de ani. Pe ambii, sunt competitori în campania pentru prezidenţiale. Nimeni nu îi întreabă cum este posibil ca după 4 ani judecătorul din dosarul Colectiv încă mai audiază persoanele implicate. Patologia politicii româneşti: foc, inundaţii, accidente, comemorări etc – hop, aleşii se bagă în faţă, decenţa şi ruşinea nu intră pe agenda lor.“Nici Justiţia nu se grăbeşte să cerceteze, să găsească vinovaţi. În momentul în care ai 64 de morţi şi nu ai niciun vinovat în arest, eu cred că problema este foarte foarte mare”, spune Eugen Iancu tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiu, din cauza infecţiilor nosocomiale. 162 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015,  iar 34 au fost transferate ulterior la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia. “Dacă am avea un nou episod Colectiv, în continuare nu am putea trata toți pacienții în România”, o spunea chiar Sorina Pintea, ministrul care a controlat  spitalele timp de aproape doi ani. Degeaba, în contextul în care România are cei mai mulţi arşi din Europa (800 de pacienţi),  despre cele 4 centre pentru marii arşidouă în București, unul la Timișoara și unul la Iași –nimeni nu ştie când vor fi finalizate. Ţara noastră nu are nicio bancă de piele, recuperarea pacienţilor se face în străinătate. În prezent există 23 de paturi pentru marii arşi adulţi şi 10 pentru copii. Victimele din Colectiv pot beneficia de plata tratamentelor doar până la sfîrşitul anului 2020. Rămâne de actualitate zisa fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu: “avem de toate”.

author avatar
Andrei Coman
872 afisari

19 COMENTARII

  1. Criminalul duce o coroana la victimile saleJalnic am mai ajuns sa ne sfideze molusca asta dementa Locul tau este la spitalul de nebuni sau la beci nenorocitule

    • Criminalul cu napalmul duce o coroana la victime ca sa mai prosteasca odata ,,ilictoratu”Trece ea si prosteala asta pe fata si ve ti raspunde bai criminalilor de la 1907

      • Kostyuska , nu te-ai prezentat nici acum la ospiciu , tastezi pitit in boscheti ?

  2. Poate ca acum romanii isi vor da seama cat sunt de manipulati . Azi lui Arafat i se cere capul iar in 2012 ,aceiasi romani il aparau in fata lui Basescu. Dragii mosului chiar credeati ca Basecu era in alta barca decat don gheneral Ara.

  3. AK-24 , astazi , cu putin timp in urma : ” DEPARAZITARE TOTALA . Azi , in coferinta de presa sustinuta la Caracal , Rares Bogdan anunta ca IN 48 DE ORE de la instalarea guvernului Orban VOR FI SCHIMBATI TOTI PREFECTII SI SUBPREFECTII , DUPA CARE VOR FI EVALUATI SEFII DECONCENTRATELOR . IN SISTEMUL BUGETAR SE VA FACE „AUDIT” IN FIECARE INSTITUTIE , IN FIECARE COMPANIE A STATUTULUI SI IN FIECARE MINISTER ! „

    • Ce este surprinzător în asta? Când Macovei a fost numită ministru la justiție a schimbat tot în 24 de ore. Este tipic democraților liberali. Vedeți doar, că și după ce maurul și-a făcut datoria, adică Realitatea TV, acum a fost desființată, descoperindu-se, ceea ce mulți știau de mult, datorii mari la buget și când Gușă Cosmin și-a anunțat (re)înscrierea în PSD.

  4. Virgil Burla , Europa Libera , ieri , 30 oct. 2019 : ” CUM PREDA PSD PUTEREA . POSTURI IN AMBASADE , CU MANDAT DE 4 ANI SI 40.000 EURO/AN PENTRU CONSILIERI PERSONALI SI NEVESTE ALE APROPIATILOR ” Ministrul Stefan -Radu Oprea de la Ministerul pentru Medii de Afaceri , Comert si Antreprenoriat ( MMACA ) S-A INVARTIT DE UN DOSAR PENAL SI INTALNIRI CU PROCURORII DNA . IN BAZA UNUI SIMPLU INTERVIU , la finalul sedintei de Guvern din 28 oct.2019 a trimis si reconfirmat in functii 16 consilieri economici in ambasadele din intreaga lume , ANUNTANDU-I CA , IN URMA ” INTERVIULUI ” AU CASTIGAT UN POST IN DIPLOMATIA COMERCIALA . Cei mai multi NU AU NICI UN FEL DE EXPERIENTA IN DIPLOMATIE , SUNT FINI , FOSTE SOTII DE POLITICIENI AFLATI LA PUTERE SAU NEVESTE DE ANALISTI POLITICI . POSTUL ACESTORA ESTE PE O PERIOADA DE 4 ANI , 160.000 EURO PE MANDAT PENTRU UNUL DIN EI , INMULTIT CU 16 = 2.560.000 EURO PENTRU TOATA GASCA plus alte sporuri si facilitati . Bani pentru frecat menta si rasplatit pilele in timp ce copiii necajitilor se culca nemancati . VA MAI INTREBATI UNDE SUNT BANII ROMANILOR ?

  5. CITITI IN COMISARUL.RO DE ASTAZI , 31.10.2019 , ORA 08:23 ” D-ASTA TACE DANCILA CA SCROAFA-N PAPUSOI ! DE LA STILISTA EI ( DANA BUDEANU ) A PORNIT SCANDALUL CARE INGROAPA PSD ! „

    • Hopa ce legatura are huliganicul tau coemntariu cu tema la care scrii?Nici unul, dar asa va palce voua huliganilor iohannsiti sa insultati oriunde, oricand.Ar trebui sa ai respect pentru tinerii asasinati la Club Colectiv la ordinul nazistului Klaus Iohannis.

      • 1.Merita citit in G4 Media.ro articolul scris de Paula Erizeanu in The Guardian : ” De ce nu este usor sa fii un tanar de stanga in Europa de Est / UNUL DINTRE CELE MAI TOXICE SI PERVERSE PARTIDE ASA ZIS DE STANGA DIN REGIUNE ESTE PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ( PSD ) DIN ROMANIA ! ” ” PSD ESTE ACUZAT DE UN NEPOTISM SOCANT LA OCUPAREA POSTURILOR DIN INSTITUTIILE SI INTEPRINDERILE STATULUI , DE TENTATIA DE A DILUA LEGISLATIA ANTICORUPTIE SI DE A REVOCA JUDECATORI ! 2. AK-24 , astazi : ” Firea refuza sa mai vorbeasca cu CTP . Replica ucigatoare a lui CTP : ” PSD ESTE PARTIDUL VULGARULUI SI OBSCENULUI ! „

  6. Pana mai ieri eram doua livia, acum vreau sa ma deosebesc de tine, mai ales ca ai si unele comentarii nonfeminine, chiar militienesti.

    • Recunosc , comentariile nonfeminine ma excita , tugui botoxul si ma schimonosesc in oglinda , sunt exercitii faciale pentru antrenamentul de la noapte , am arvuniti pe caiet toata spuma de la Raionul Tiraspol , imi reglez sirinxul si ciripesc ca proasta-n targ sugrumata de emotii pentru orgia ce urmeaza . Mi-am pregatit vaselina de tanc , mi-am pensat spranceana de la ochiul dosnic maron si ling niste bulion ca n-am copeicute de ruj . Tineti-mi pumnii , daca ies ravasita si behai , sa nu va speriati , extazul cere sacrificii . Boje , Boje , o sa-mi ziceti Olive …! Tine-ti aproape , nici nu stiti ce pierdeti ! Pupici !

  7. Aceea locatie a fost in timpul regimului Ceausescu unul dintre sediile in care securitatea ii aducea la interogatoriu pe anti-conducerea ceausita, pe aceia numiti dusmani si tradatori de tara si de popor.Dar si fabrica de incaltaminte ,,Pionierul,,.. Acesta era paravanul.Intrebati-l pe Dl. Melescanu, stie sigur. Si nu numai el. Am trait epoca si va asigur ca asha este.Stiu cum este sa-ti stea securistul la colt de strada si sa-ti pazeasca ferestrele apartamentului de seara pana dimineata cand plecai la serviciu.Stiu cate a suferit prietena mea cea mai buna pentru ca sotul ei, as, a ramas in Germania Federala pe atunci. Vecinii isi indemnau copii sa le spuna copiilor ei ca sunt fascisti.Au plecat pana la urma pentru ca Ceausescu a gasit si in aceasta o afacere, contra cost in dolari sau DM per persoana i-au lasat sa plece.
    Loc inchis, o singura usa.
    Au spoit un pic locatia si au declarat-o Club. Avea oare toate aprobarile? Indeplinea oare toate conditiile pentru a fi Club?Nu cred. Securistii de ieri cu banii din conturile pe care doar ei le-au stiut si cu inca forta pe care din pacate o au s-au folosit de sediu pentru afaceri personale. Patronul daca este unul, civil, are in spate aceste exemplare lugubre din epoca ceausista.Cu aceeasi nepasare fata de oameni ca in epoca Ceausescu dar cu putere inca. De aceea cazul nu se va rezolva decat cand adevaratii vinovati nu vor fi desconspirati.O locatie neaerisita cu aer conditionat? Un spatiu prea mic pentru atat de multi spectatori.Ei respira nu?Adrenalina la maximum. O usa inchisa cu lanturi, ca pe vremuri. De ce? Nici o usa pentru iesire in caz de incendiu.O izolare totala. Nu a fost o mana criminala care a pus incendiul. Mana criminala este a acelora care au permis accesul in acest loc mult prea stramt si ne ventilat pentru atat de multe persoane.Care au dat acest accept pe baza celor confirmate de catre proprietarii localului.Banii si iar banii au fost cauza acestei nenorociri. Lipsa avizelor legale la fel. Dosarul va incepe sa fie instrumentat doar in cazul in care seuristii din spatele sediului vor fi trimisi in acheta.Acum s-a secretizat? Oare de ce?
    Locatia de trista amintire nu era oare scoasa din uz dupa 89?

  8. Sasul este una din cele mai abjecte persoanaje care pot fi intalnite in tara noastra.E un om fara bun simt, uraste romanii,se bucura si isi freaca mainile ca au murit 64 de tineri la Colectiv.Ce a facut guvernul ,,LUI”alias ciolos,care a stat un an la guvernare.De ce nu au gasit vinovatii.Ptr ca nu ii intereseaza asa ceva.E la mintea cocosului cine e de vina.PATRONII CLUBULUI sasule,dar pe tine nu te intereseaza,vrei haos in tara,cum ai facut de cand esti presedinte!!!!

  9. Idiotu ala de Banita Banel Banitoiu are intreaga răspundere.
    De-si…
    Ar trebui sa invatam ca sunt momente critice in care chiar nu poti face nimic.
    Probabil ca daca cineva forta spargerea zidului containerului daca, zic daca reusea sa mai salveze 4-5 persoane. Dar ramaneau probabil un calvar, mutilate.
    Trebuie ridicat aspectul la nivel Nato.
    Ficiori ce faceti daca rabufneste Vezuviul?e o bomba?? cu ceas tictac tictac activ…
    Ati vazut un oras precum Pompei, si nu containerul Colectiv incenusat in timp.
    Ce e de facut?
    Teze-aplicatii-propuneri-hotarari
    In rest lumanari pot aprinde toti. Ajuta si aici si in special dincolo.

  10. Or daca cade un Boing in Baniasa atelier-discutii.Asta civil. Ca militar se pune atfel problema.
    Daca arde un oras precum periferia Atena acum 1 an?
    Daca cade un bombardament fictiv unde duci nu 100 de arsi Colectiv ci 100.000te de mii de arsi?

  11. Metode aplicate – California. Un stat american arde, ce fac oamenii de stiinta. Miloane de americani sunt expulzati din calea focului printre care si staruri precum Arnold prieten cu Nadia. Cand vad un pompier cu masina de apa in fata tavalugului de foc ma simt ca in Titanic. Toti fugeau ca niste mingi de biliard in voia destinului. Numai niste artisti s-au oprit sa inceapa sa cante… Unde sa fugi cand nu mai poti face nimic. Vreau metode concrete de a stinge focul instant pe arii exstinse, precum prin aceleasi metode omul a inventat extinctia rapida a vietii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger