AcasăNewsBătăi de cap pentru Cîțu. S-a aflat înainte de Congresul PNL! Declic:...

Bătăi de cap pentru Cîțu. S-a aflat înainte de Congresul PNL! Declic: DNA a început urmărirea penală in rem, în dosarul premierului

(sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Cu doar câteva zile rămase, practic, până la Congresul PNL, în cadrul căruia se așteaptă să se tranșeze lupta pentru șefia partidului și să se afle cine va câștiga prima funcție în PNL, dintre cei doi competitori – Ludovic Orban și Florin Cîțu, numele premierului revine în prim plan. Totul, după ce s-a aflat o veste de ultimă oră. Una nu tocmai bună, mai ales în contextul alegerilor din PNL.

Anunțul a venit dinspre comunitatea Declic, ai cărei reprezentanți depuseseră, în vară, un denunț la DNA, după ce în presă a apărut acel document controversat, cu antetul Guvernului, caz în urma căruia s-a lăsat și cu o demisie în cadrul echipei de la Palatul Victoria.

Direcția Națională Anticorupție a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunității Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Ancheta DNA a pornit în urma unui denunț înregistrat de Comunitatea Declic. În luna iulie, a apărut în spațiul public un document cu antetul Guvernului României, dar care conținea instrucțiuni privind campania pentru șefia PNL. Documentul era semnat de consiliera de stat de la acea vreme, Mioara Costin”, se transmite, miercuri, prin intermediul unui comunicat remis de cei de la Declic.

Hopârteanu: Sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracțiunea de instigare la abuz în serviciu

Reprezentanții organizației non-profit aduc în atenție, așadar, nu doar cum a pornit această controversă, ci și ce se speră în privința aceste anchete derulate de DNA.

Acum, că procurorii au început cercetările, sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracțiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obțină șefia partidului”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic, citată în comunicatul de presă.

Iată ce mai precizează reprezentanții ONG-ului:

”Anunțul Direcției Naționale Anticorupție privind începerea anchetei reprezintă o confirmare a faptului că procurorii au identificat, în denunțul Declic, existența unor indicii potrivit cărora ar fi fost săvârșită o infracțiune. Mai mult, se confirmă că denunțul depus îndeplinește condițiile de formă legale.

În acest moment, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, și instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2  din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1.”

Pe fondul apariției în spațiul public a documentului în cauză, Comunitatea Declic s-a adresat DNA-ului. Și a depus, pe 30 iulie, un denunț pe numele lui Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru instigare, respectiv abuz în serviciu.

author avatar
Andrei Coman
533 afisari

6 COMENTARII

  1. Si ” procurorii mei „,dupa cum vor primi indicatii,dupa lupte seculare le vor ” gadila ” noada.

  2. R.Bogdan zice ca nu raspunde prim ministrul de ce semneaza subalternii sai pentru niste bani publici intr o achizitie….publica !
    Pai de ce a trebuit sa raspunda Ponta pentru niste decizii ale unor functionari simpli si organizatori privati intr un spatiu privat?

  3. Nu mai are incotro fosta angajata,trebuie sa ciripeasca tot! Nu cred ca a rezolvat ceva doar demisionand, „excesul de zel” nu poate fi explicat decat in 2 feluri:obligatie de serviciu,sau…😮😆!Cine isi asuma sa-si declare sentimentele cu atata curaj unor procurori???Eu zic ca si asa,tot va trebui sanctionata cu puscarie,caci insemnele oficiale sunt folosite ILEGAL!!Oricum nu scapa…daca procurorii isi fac treaba ,vom vedea si pe superman la autograf la DNA,curand…sau nu?

  4. E prea din scurt . Nu se va-ntâmpla nimic . Nici beția la volan a pușcăriașului Cîțu n-a făcut decât o mică furtună în pahar. Repet , nu mai e timp și apoi procurorii noștri n-au auzit de celeritate , imediat, de îndată etc !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger