AcasăNewsBashar al-Assad si familia lui, prizonieri la palat

Bashar al-Assad si familia lui, prizonieri la palat

Rapoarte ale serviciilor secrete occidentale informeaza ca presedintele sirian, Bashar al-Assad, si familia sa sunt tinuti ostatici la palat de catre seful Garzii Republicane.

Palatul lui Bashar ofera protectie maxima familiei sale

Comandantul batalionului care se ocupa de securitatea presedintelui sirian, din cadrul Garzii Republicane, ar fi interzis de familiei prezidentiale sa iasa din palat fara permisiune.

„Restrictie partiala”

Ordinul ar fi intrat in vigoare de la jumatatea saptamanii trecute si s-a crezut initial ca era pentru protectia presedintelui si familiei sale. Insa, rapoartele de ieri informau ca Bashar si intreaga familie sunt foarte ingijorati de planurile comandantului. La ora actuala nu se stie cine hotaraste unde are voie Bashar sa mearga si unde nu. De exemplu, la investirea noului Cabinet, unde Bashar a spus ca Siria e in razboi, iar razboiul trebuie castigat, a avut voie sa mearga! Serviciile secrete israeliene s-au interest daca este vorba despre o impiedicare a lui Bashar si a familiei sa paraseasca Siria si li s-a precizat ca este vorba despre „o restrictionare partiala, care se exinde treptat asupra libertatii de miscare”. Accesul in palatul de pe Muntele Qasioun, care margineste Damascul, se face, conform raportului citat, prin doua largi pasaje subterane fortificate, invizibile prin satelit, aflate sub supravegherea Garzii Republicane.

Cei trei „cerberi”

Surse siriene infirma raportul serviciilor secrete occidentale, sustinand ca paza lui Bashar si a familiei sale este asigurata de un triunghi extrem de loial: securitatea interna e in responsabilitatea fratelui lui Bashar, Maher, cea externa este asigurata de generalul Assef Shawkat, casatorit cu sora lui Bashar, iar securitatea personala este in mainile unui om extrem de loial, Zu Alhema al-Shaleesh, mostenit ca om de incredere de la tatal lui Bashar, Hafez. Oricare comandant al Garzii Republicane trece prin filtrul acestor trei „cerberi” si nu poate lua decizii de capul lui.

author avatar
Adina Mutar
951 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger