AcasăNewsBashar al-Assad foloseste arme chimice produse in China, livrate de Iran

Bashar al-Assad foloseste arme chimice produse in China, livrate de Iran

Copil decedat in urma atacului din Tel Menes

Luni, un nou atac cu arme chimice, in nordul Siriei, in zona periferica a orasului Maarat al Nouman, nordul Siriei, a provocat in jur de 400 de cazuri de asfixie, un copil decedand.

Canistre cu clorina produse in Shanghai, China

Atacul s-a produs in Tel Menes, provincia Idlib, si, culmea!, fusese anuntat chiar de televiziunea de stat. Care avertizase ca „rebelii” vor folosi clorina in provincia Idlib si in Hama(!). Televiziunea de stat nu s-a obosit sa spuna de unde are cunostinta de planurile „rebelilor” si nici de unde ar putea avea acestia elicoptere. Armata lui Bashar a folosit cisterne cu clorina, in ultima luna, cam o data la trei zile, conform unui raport israelian. De aceea, „rebelii” au luat in serios anuntul si si-au luat masuri de precautie, afisand in locurile publice instructiuni de prevenire si reducere a riscului letal in caz de atac chimic.

Copil decedat in urma atacului din Tel Menes

Clorina, ca arma de razboi, a fost folosita in Primul Razboi Mondial si interzisa din 1925, dar nu se afla pe lista armelor chimice pe care Siria trebuie sa le predea. Ultimele atacuri cu clorina au fost in  Harasta si Jobar – Damasc, Kfar Zita – Hama, Tamanah – Idlib, Zahraa – Homs. Serviciile secrete occidentale si israeliene au descoperit provenienta clorinei: produsa si imbuteliata in canistre in Shanghai, China, si livrata Damascului de catre Iran, care ataseaza si detonatoare. Bashar decat le lanseaza din elicoptere. Teheranul ar fi comandat 10.000 de astfel de canistre.

Copiii au fost instruiti sa poarte masti
Copiii sunt foarte sensibili la clorina

[youtube]-fhEsDTja6M[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger