AcasăNewsBasescu vrea ca E. Andronescu sa declare ca nu a plagiat si...

Basescu vrea ca E. Andronescu sa declare ca nu a plagiat si sa se asigure ca nu e incompatibila

Traian Basescu

Traian Basescu ar vrea ca Ecaterina Andronescu, ministrul desemnat de USL la Ministerul Educatiei, sa declare pe propria raspundere ca nu a plagiat in teza de doctorat si lucrarile sale stiintifice, situatie pe care seful statului a propus-o si in cazul lui Puiu Hasotti, ministrul Culturii. Totodata, Basescu ii cere Ecaterinei Andronescu sa se asigure ca nu se afla in incompatibilitate.

Traian Basescu

Presedintele Basescu i-a transmis premierului Ponta ca „ar considera potrivit” ca, inainte de investirea Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei -ceremonie ce va avea loc luni, 2 iulie, la Cotroceni – ca aceasta sa declare ca nu a plagiat si sa se asigure ca nu este in situatie de incompatibilitate de functii, se arata intr-un comunicat al Administratiie Prezidentiale.

Ceremonia de depunere a juramantului de catre Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei este programata luni, 2 iulie, la Palatul Cotroceni, la ora 18.00, potrivit sursei citate.

„Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de investire, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, ca ar considera potrivit, ca, inainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a mai transmis, in scrisoare, ca ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu sa asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate, conform normelor legale in vigoare”, mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

Si la desemnarea lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii, presedintele Basescu i-a cerut premierului Ponta ca liberalul sa declare pe propria raspundere ca nu a plagiat la teza de doctorat sau la alte lucrari stiintifice. Hasotti a depus o astfel de declaratie, insa aceasta nu a fost transmisa de premierul Ponta presedintelui. Mai mult, liderul USL, Crin Antonescu, a declarat ca va cere parlamentarilor liberali inceperea procedurilor de suspendare a presedintelui, in cazul in care acesta nu il investeste in fruntea ministerului Culturii pe Puiu Hasotti.

author avatar
Cristina Stefan
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger