AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBăsescu vine tare de tot. E politician de ora închiderii

Băsescu vine tare de tot. E politician de ora închiderii

1. PSD, PNL, PMP, ALDE, UDMR și toate partidele normale fac jocurile lor, nu pe ale altora. Diferența dintre PSD și USR – PLUS e că pesediștii slinoși din județe (baronii) nu spun „noi suntem partidul anticorupției.” Ei merg pe „do ut des”, adică „îți dau, îmi dai, serviciu contra serviciu”. Ăștia mici sunt pe „servicii pentru servicii.”

2. Mai avem câteva zile. Dar nu câteva zile până la alegeri. Câteva zile până se vor închide școlile. Frumos e că lideri prefabricați ai elevilor, precum mucosul Selly, au fost aduși pe la televizii ca să vorbească despre simplificarea programei școlare. Parțial eclozatul Selly credea că face cucurigu la PRO TV, iar Andi Moisescu îi zicea că „generația voastră e viitorul. Generația noastră e compromisă. Noi am stat la masă cu politicienii din PNL și PSD.” Și cu cine ai fi vrut, mă, să stăm la masă? Cu pokemonii? Cu adolescenții care întâi fumează marijuana și pe urmă țigări normale?

3. Așa, băieți, nu va lăsați, urmați exemplul luminos al staliniștilor! Simplificați până la desființare! În 1947, comuniștii au eliminat Filosofia, Logica, Latina și Religia. Uneori, îmi e și rușine. Generația cu mască e trimisă să învețe online, iar generația mea se plângea că are matricolă. Ce dracu’ să înveți online? Online nu te branșează la sensuri, online anulează orice subtilitate. Vă dau un exemplu. Dacă zici „poezia este altceva” (Nichita Stănescu), acel „altceva” are un freamăt inefabil. Dacă zici „politica este altceva”, acel „altceva” capătă mirosul regăsit în încăperile cu multă liniște și faianță. Pentru generația cu mască, „altceva” în poezie și „altceva” în politică vor fi același lucru.

4. Am revăzut-o pe Dana Budeanu, la Gâdea. Progrese mari de la ultima apariție. N-a mai plescăit, n-a mai ridicat picioarele ca o garderobieră de la Moulin Rouge care visează să ajungă balerină. A povestit că ea citește mult. Nu citește sau citește ce nu trebuie. Cine citește nu spune, de trei ori pe minut, „extrem de” în loc de „foarte”, cine citește nu spune „asumat”, de două ori în zece secunde, cine citește nu spune „OK” atunci când e cazul să folosească adjective.

5. Băsescu vine tare de tot din urmă, e politician de ora închiderii. Se știe că, în campaniile electorale, încercatul matelot dă pe gât procentele, în ultima săptămână. De data asta o să prindă un 14. Atât a prins și pe vapor, când era singur în cabină și se uita la un poster. E iscusit, nu puteți nega. Un mare comandant de navă din anii ’60 – 70 considera că „Băsescu este unul dintre cei mai buni tineri ofițeri ai flotei, dar după ce dai mâna cu el, trebuie să îți numeri degetele.”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.234 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger