AcasăNewsBasescu: Vine randul domnului Voiculescu. Nu stiu daca il veti mai putea...

Basescu: Vine randul domnului Voiculescu. Nu stiu daca il veti mai putea salva si in continuare

Traian Basescu i-a atacat dur pe membrii USL care au doresc sa-l suspende. Acesta a precizat ca suspendarea sa este ceruta de Dan Voiculescu, cel care este speriat ca justitia lucreaza si ar putea ajunge la inchisoare.

Presedintele Traian Basescu s-a adresat, vineri, plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului, acuzandu-i dur pe USL-isti ca doresc sa il suspende deoarece acest lucru este cerut de Dan Voiculescu, presedintele foundator al Partidului Conservator, care a vazut justitia a inceput sa lucreze, si se teme sa nu ajunge la inchisoare.

„Va asigur ca ori nu aveti o evaluare corecta asupra a ceea ce faceti, ori o aveti si nu va pasa pentru ca este mai important sa puneti mana pe toate parghiile puterii. Pe justitie, sa va salvati toti penalii. Am inteles ca urmeaza Voiculescu. L-ati salvat acum doua saptamani, dar nu stiu daca o veti putea face in continuare”, a spus Basescu.

Acesta a precizat ca teama ca vor ajunge la inchisoare este motivul suspendarii, precizand ca sunt doi ani de cand nu mai critica justitia deoarece aceasta a inceput sa isi face treaba.

„Sustineti ca am influentat justitia. Gresit. Daca ati gasi macar un singur judecator, procuror sau ofiter de politie cu care sa fi vorbit direct sau caruia sa-i fi transmis mesaje indirecte, precum a facut senatorul Catalin Voicu, imi voi asuma raspunderea afirmatiilor dvs. Daca nu, incetati sa dezinformati. Ce am facut eu in privinta justitiei a fost sa o critic in baza rapoartelor MCV pentru ca ineficienta constatata la un moment dat nu putea fi tinuta ascunsa de romani. Am facut-o si in sedintele CSM. Sunt doi ani de cand nu m-ati mai auzit criticand justitia. Dintr-un motiv simplu. A inceput sa mearga. Ceea ce ii inspaimanta pe multi, din politica sau din afara dar cu legaturi in politic”, a mai spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger