AcasăNewsBasescu: Victor Ponta face declaratii iresponsabile, antieuropene

Basescu: Victor Ponta face declaratii iresponsabile, antieuropene

Traian Basescu i-a cerut lui Ponta sa nu mai faca declaratii iresponsabile, care afecteaza grav imaginea Romaniei si a atras atentia partidelor politice ca UE si institutiile sale nu trebuie implicate in jocul politic electoral intern.

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, regreta in mod profund iresponsabilitatea declaratiilor unor oficiali si politicieni romani, care pun interesul lor electoral si personal mai presus de interesul national”, se arata intr-un comunicat al administratiei prezidentiale.

Punctul de vedere face referire la afirmatiile antieuropene pe care unii oficiali si politicieni romani le-au exprimat in ultimele zile, „inclusiv la declaratia primului-ministru, domnul Victor-Viorel Ponta” de sambata, de la Bistrita. Premierul afirmase: „Daca ni se spunea in 2007, domnule, nu o sa aveti nici drumuri, nici spitale, nici agricultura ca in Vest, dar o sa va facem ANI si DNA, poate ca ne gandeam de mai multe ori.”

Basescu le cere tuturor politicienilor sa nu mai faca declaratii antieuropene care destabilizeaza pozitia Romaniei in cadrul negocierilor bugetare cu UE, pentru 2014-2020. Aceste „iresponsabilitati” ar putea afecta si imaginea Romaniei pe plan international, cu influenta mai ales asupra grupurilor de investitori.

„Presedintele Romaniei considera ca cel mai important argument in cadrul oricaror negocieri la nivelul Uniunii Europene il reprezinta un grad mare de absorbtie a fondurilor europene si invita institutiile responsabile sa faca toate demersurile pentru a creste acest nivel, iar reprezentantilor Guvernului Romaniei le cere sa puna in aplicare, de indata, toate masurile solicitate de Comisia Europeana in vederea deblocarii programelor de finantare care se afla, in prezent, in situatia de pre-suspendare”, a precizat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui.

author avatar
Alina Costache
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger