AcasăNewsBasescu: "Trebuie adoptata Legea sanatatii si reorganizarea administrativa!"

Basescu: „Trebuie adoptata Legea sanatatii si reorganizarea administrativa!”

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca actualul Parlament trebuie sa adopte in perioada urmatoare Legea sanatatii si Legea de reorganizare administrativ-teritoriala, aratand ca acestea vor intregi reforma statului.

„In opinia mea, este fundamental necesar ca, in perioada urmatoare, actualul Parlament sa adopte doua legi care vor intregi reforma fundamentala a statului. Aceste doua legi sunt: Legea sanatatii si Legea reorganizarii administrativ-teritoriale”, a afirmat Basescu in Parlament.

Basescu incepe campania electorala: „De la 1 iunie marim salariile!”

Traian Basescu: „Rog opozitia sa revina in Parlament!”

Discursul lui Basescu in Parlament, intrerupt de persoane din balcoane care striga „Demisia! „

Traian Basescu: „Redeschideti mineritul care a devenit rentabil!”

Basescu cere Parlament unicameral cu 300 de membri si uninominal pur

El a spus ca Legea sanatatii a trebuit retrasa pentru ca a fost prost lansata in dezbatere, dar nu trebuie abandonata, deoarece este nevoie de un control mai puternic al banului public. Basescu a aratat ca s-a dovedit incapacitatea caselor de sanatate de a controla banul public, fiind nevoie de implicarea in finantarea sistemului de sanatate a sectorului privat. „Nu inteleg de ce nu putem accepta ca intre scoli sa fie competitie si parintele sa poata opta la orice scoala atunci cand isi inscrie copilul, iar la spitale sa nu avem aceasta optiune”, a mai aratat Basescu.

„Reorganizarea este cheia”

In privinta reorganizarii administrativ-teritoriale, Traian Basescu a spus ca face o propunere parlamentarilor sa adopte, prin discutii cu opozitia, reorganizarea administrativa a tarii. „Nu poate convinge pe nimeni ca o tara organizata administrativ ca in 1968 mai poate sa corespunda nevoilor de astazi”, a afirmat presedintele. Seful statului a aratat ca sunt aceleasi directii sanitare, agricole, ale serviciilor secrete ca in 1968, iar o asemenea organizare nu mai poate corespunde nevoii de dezvoltare.

El a mai spus ca reorganizare administrativ-teritoriala este cheia care permite cheltuirea mai eficienta a banilor si ar permite o masiva descentralizare a banilor europeni. „Este un subiect pe care sa-l ganditi si sa-l asezati deasupra prioritatilor dumneavoastra”, le-a mai spus Basescu parlamentarilor prezenti.

 

author avatar
Ciprian Purice
215 afisari

1 COMENTARIU

  1. Jurnalisti portocalii, va rog sa scoateti articolele fara importanta si bagati-l numai de dementul Base cu tot felul de elucubratii dilii.Ce mai vrea bolnavul mintal de la noi?, reforme ale statului=hotii ale mafiei sale statale portocalii, precum si modificarea Constitutiei pentru a obtine prin furt al treilea mandat?, asta vrea, dar una peste moaca nu vrea.Mare nemernic si tupeist, oare mai sunt destui jurnalisti platiti de el din bani de furat?, mai sunt, altfel nu se explica atatea articole despre tampeniile lui declarate in parlament slugilor sale, ce l-au ascultat ca pe un real stapan feudal.Bai Base, mai du-te la Anvers unde frecventai spelunci cu felinare in geam, poate te vindeci de boala asta mintala grava sa nu ne chinui ca pe sclavi, du-te pe pustii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger