AcasăNewsBasescu: "Tin foarte mult la asta. Faceti reorganizarea teritoriala a tarii pana...

Basescu: „Tin foarte mult la asta. Faceti reorganizarea teritoriala a tarii pana la finele lui 2011!”

Cu toate ca initial s-a spus ca intalnirea are loc doar pentru a-l aniversa pe seful statului, in cele din urma, pe surse a iesit la iveala adevaratul scop al intalnirii dintre Traian Basescu si PDL-istii sai de la Vila Lac 1, de joi.

Traian Basescu le-a cerut expres democrat-liberalilor sa duca la bun sfarsit proiectul de reorganizare administrativa a Romaniei si impartirea tarii noastre in regiuni, pana la finalul acestui an, chiar si cu pretul asumarii raspunderii guvernamentale in Parlament.

Dupa ce a primit urarile de rigoare si a ciocnit un pahar de sampanie cu invitatii sai, Basescu le-a transmis PDL-istilor prezenti la intalnire ca trebuie sa impuna in coalitie inlocuirea judetelor cu noile structuri, tema dezbatuta in ultima perioada: „Tin foarte mult la chestiunea asta. Ca sunt 12, 14 sau 18, trebuie sa treceti la inlocuirea judetelor”, le-a spus presedintele pedelistilor „adunati ciorchine la una dintre mese”, noteaza cotidianul Gandul.

Conform surselor publicatiei, seful statului a precizat ca intreaga problema a noii structuri teritoriale trebuie transata pana la finalul acestui an si ca nu trebuie ocolita varianta asumarii raspunderii Guvernului.

Unul dintre argumentele sefului statului pentru regandirea hartii Romaniei a fost, potrivit acelorasi surse, faptul ca doar asa pot fi atrasi bani europeni pentru punerea in practica a unor proiecte regionale de anvergura.

Intalnirea de joi i-a reunit pe marea majoritate a deputatilor PDL, UNPR si ai minoritatilor nationale, insa o parte a senatorilor democrat-liberali au lipsit, acestia aflandu-se in teritoriu inca de luni seara. Niciun parlamentar al UDMR nu a fost insa prezent la Vila Lac. „Eu nu stiu de vreo invitatie. Am fost intr-o delegatie, vorbiti cu colegii mei”, a declarat senatorul UDMR Verestoy Attila.

„Eu personal nu am fost invitat, dar, la urma urmei, fiecare, de ziua lui, invita pe cine vrea”, a spus si liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente. Cat priveste planul de reorganizare pe care seful statului l-a trasat pedelistilor, deputatul UDMR s-a aratat sceptic ca acesta va avea si acceptul Uniunii. Mai mult, Mate a precizat ca la nivelul Coalitiei subiectul nu a mai fost discutat. „Eu particip la toate sedintele de Coalitie si tema reorganizarii nu a mai fost atinsa”, a spus el.

author avatar
Ciprian Purice
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger