AcasăNewsBasescu: Statul, ineficient fiindca nu accepta sa fie gestionat de oameni competenti....

Basescu: Statul, ineficient fiindca nu accepta sa fie gestionat de oameni competenti. Se ocupa SRI de evaziune

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Timisoara, ca statul roman este ineficient si rigid in relatia cu cetatenii Romaniei, pentru ca nu accepta sa fie gestionat de oameni competenti.

„Noi inca suntem la stadiul la care privim statul ca pe o masinarie care ne este potrivnica. Nu din cauza noastra, ci a statutului insusi. Cel mai bun motiv sa nu il recunoastem ca prieten este ca are naravul sa faca ce vrea, fara sa ne intrebe. (…) Este ineficient, privind la lucrurile cu care cetateanul se intalneste in fiecare zi, este ineficient pentru ca nu accepta sa fie gestionat de oameni competenti”, a declarat Traian Basescu.

De asemenea, seful statului a precizat ca, de cele mai multe ori, in posturile de conducere se asaza oameni politici, ceea ce nu e neaparat rau, insa statul a coborat prea jos limita la care au prioritate politicienii, si nu specialistii. „Nu trebuie sa avem om politic la ANAF-ul de Timisoara, la ANAF-ul de la Arad, la Inspectoratul de invatamant de Timisoara, la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor (…). Toate aceste institutii, parte a statului, sunt puternic poluate de coruptie”, a afirmat Traian Basescu.

Presedintele a mai afirmat ca de multe ori este nevoie ca Serviciul Roman de Informatii sa intervina in rezolvarea unor cazul de evaziune fiscala, si nu institutiile statului care au aceasta indatorire.

author avatar
Alina Costache
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger