AcasăNewsBasescu: "Statele Unite ale Europei reprezinta singura solutie ca UE sa fie...

Basescu: „Statele Unite ale Europei reprezinta singura solutie ca UE sa fie competitiva global”

Crearea Statelor Unite ale Europei printr-o mai mare cedare de suveranitate de catre statele membre reprezinta singura solutie pentru ca UE sa ramana competitiva la nivel global, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu.

Traian Basescu

„Singura solutie pentru ca UE sa fie un conducator al politicilor globale este o integrare profunda. Solutia corecta este realizarea Statelor Unite ale Europei. Va trebui mai devreme sau mai tarziu sa ne punem la un loc suveranitatea pentru a realiza o UE suverana capabila pe ansamblul ei sa stea in competitie cu marii actori globali”, a spus Basescu. El a recunoscut ca aceasta viziune a sa „depaseste limitele actuale ale Uniunii”.

„Inconsecventa politicienilor romani care au discreditat Romania in UE prin actiuni cum ar fi infiintarea-desfiintarea ANI si a DNA a fost platita extrem de scump in ultimii cinci ani, de la momentul aderarii la Uniunea Europeana. Daca Romania nu ar fi avut ezitari in doua randuri, probabil ca in aceasta vara s-ar fi incheiat monitorizarea”, a mai spus Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a participat, joi, la conferinta „Romania in UE. Cinci ani de la aderare”, organizata de MAE, MAEur si Reprezentanta CE in Romania. La eveniment au fost prezenti si premierul Emil Boc, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

author avatar
Ciprian Purice
205 afisari

2 COMENTARII

  1. Dementul dracului! Asta merita sa aiba parte de sfarsitul lui Gadaffi! Si asta dupa ce isi vede toata familia (extinsa) exterminata in acelasi mod!

  2. Comentariu inseamna sa expui o parere pertinenta, nu niste insulte de mahala, ca rubrica nu se numeste ,,insulte si dracuieli”.
    Sa ,,cedam suveranitatea” pe mana cui ? A celor care au incercat dupa 1990 sa ne transforme in groapa de gunoi a Europei,aducand deseurile industriilor lor la noi, cumparand pe nimic fabrici si inchizandu-le, ca sa elimine concurentza?
    Franta si Germania isi vor ceda suveranitatea ? Sau ele vor decide si ministreii nostri vor executa orbeste, in detrimentul cetatenilor romani ? Pana acum nu am mai avut nici un sef de stat care sa vrea sa cedeze suveranitatea tarii noastre asa de ,,pe fatza”. Mie ideea asta de State Unite ale Europei mi se pare o strutzo-camila si un avorton. O sa ajungem tolerati in tara noastra de cetatenii europeni first class, adica cei ce vor cumpara tot ce poate aduce profit in Romania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger