AcasăNewsBasescu, somat de PSD sa reactioneze fata de declaratiile lui Zoltan Koszegi

Basescu, somat de PSD sa reactioneze fata de declaratiile lui Zoltan Koszegi

Catalin Ivan, europarlamentar PSD, i-a cerut presedintelui suspendat Traian Basescu sa reactioneze fata de declaratia „socanta” a unui deputat maghiar care anunta ca Ungaria va cere revizuirea granitelor.

Liderul euparlamentarilor PSD, Catalin Ivan, i-a cerut, joi, lui Traian Basescu, seful suspendat al statului, sa ia o pozitie „transanta” fata de deputatul maghiar Fidesz Zoltan Koszegi, care a anuntat ca Ungaria va rece revizuirea granitelor.

„Domnul Traian Basescu, aflat in foarte bune relatii cu premierul Ungariei si cu partidul de guvernamant pe care acesta il conduce, trebuie sa ia o pozitie transanta in legatura cu declaratia socanta a deputatului FIDESZ Zoltán Kőszegi”, se arata intr-un comunicat remis NewsIn si citat de realitatea.net.

Acesta a adaugat ca, daca presedintele suspendat nu va avea nicio reactie la adresa maghiarului, inseamna ca acesta este in legatura cu ei si pune interesanul national „mai prejos” de relatiile pe care le are cu partidul de guvernamant din Ungaria.

„Din moment ce domnul Basescu este un sustinator declarat al partidului FIDESZ si un apropiat al lui Viktor Orban, se impune o reactie urgenta din partea sa. Daca nu va avea nicio reactie in legatura cu intentia declarata a unui deputat FIDESZ de revizuire a granitelor Romaniei, inseamna ca Traian Basescu pune interesul national mai prejos decat relatiile sale cu partidul de guvernamant din Ungaria”, a spus social democratul.

Europarlamentarul a mai adaugat ca se teme ca, odata intors la conducerea tarii, Traian Basescu va „calca in picioare” milioanele de voturi impotriva sa si nu va avea puterea de a condamna declaratiile facute de deputatul maghiar.

„Ma tem ca Traian Basescu va prefera sa pastreze bunele relatii cu FIDESZ si ca va ignora o afirmatie care vizeaza integritatea teritoriala a Romaniei. Si totodata ma tem ca, daca Traian Basescu va calca in picioare cele 7,4 de milioane de voturi impotriva sa si va reveni in fruntea tarii, nu va avea taria de caracter sa condamne astfel de declaratii si intentii anti-romanesti”, se mai arata in comunicat.

Declaratiile lui Catalin Ivan sosesc la adresa anuntului facut de catre Zoltan Koszegi, deputat maghiar membru al partidului Fidesz, aflat la guvernare, care spunea ca ungaria ar putea cere revizuirea granitelor.

„Daca Fidesz se intareste si daca Ungaria devine mai puternica din punct de vedere economic dar si din alte puncte de vedere, chestiunea revizuirii granitelor ar putea fi ridicata oficial in decurs de opt ani”, a declarat parlamentarul Zoltan Koszegi, potrivit ziarului Kronika, citat de politics.hu.

author avatar
Ionut Zgimbau
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger