AcasăNewsBasescu si Ungureanu, la Cotroceni despre salarii si CAS

Basescu si Ungureanu, la Cotroceni despre salarii si CAS

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, la Palatul Cotroceni, unul dintre subiectele de discutie fiind preconizata recuperare a salariilor pentru sectorul bugetar, dar si posibilitatea de reducere a CAS, au declarat surse guvernamentale.

„Presedintele si premierul s-au intalnit, miercuri, la Controceni, iar unul dintre subiectele de discutie a vizat recuperarea salariilor pentru bugetari. Cei doi au analizat insa si daca este posibila o reducere a contributiilor de asigurari sociale, impreuna cu aceasta recuperare salariala”, au aratat sursele citate.

Reprezentantii Administratiei Prezidentiale nu au confirmat, dar nici nu au negat intrevederea.

In urma cu doua saptamani, presedintele Traian Basescu a declarat, in Parlament, ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie „reintregite” salariile bugetarilor.

Cu doua zile inainte, premierul Ungureanu afirmase ca Guvernul analizeaza o posibila reducere a contributiilor de asigurari sociale intr-o marja cuprinsa intre 3-5%, „sigur pentru angajati, poate si pentru angajatori”, daca situatia economica interna si externa va favoriza aplicarea unei astfel de masuri.

Dupa reducerea salariilor cu 25% in iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salariala cu 15%, iar pentru refacerea completa a veniturilor initiale ar mai fi necesara o crestere cu circa 16%.

author avatar
Ciprian Purice
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger