AcasăNewsBasescu si Ponta, mesaje de condoleante adresate familiei Marioarei Murarescu

Basescu si Ponta, mesaje de condoleante adresate familiei Marioarei Murarescu

(foto: romaniatv.net)

Atat presedintele, cat si premierul au tinut, vineri, sa-si exprime regretul fata de trecerea in nefiinta a Marioarei Murarescu, realizatoarea cunoscutei productii „Tezaur Folcloric”, de la Televiziunea Publica.

(foto: romaniatv.net)

In timp ce seful statului a transmis un mesaj de condoleante adresat familiei regretatei Marioara Murarescu prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, premierul Ponta a postat cateva randuri prin care le transmite sustinerea sa, in momente grele, apropiatilor realizatoare TV, pe contul sau oficial de pe o cunoscuta retea de socializare.

(foto: Realitatea TV)

Presedintele Basescu mentioneaza ca a apreciat dintotdeauna efortul Marioarei Murerescu de a populariza, prin intermediul emisiunii sale, traditiile autohtone si folclorul autentic. „Am aflat, cu adanca tristete, vestea mortii Marioarei Murarescu, realizatoare atat de îndragita a emisiunilor de folclor de la Televiziunea Romana, careia îi datoram recunostinta noastra pentru întreaga sa activitate de-a lungul careia a daruit publicului larg, din tara si de peste hotare, tezaurul muzici populare romanesti.  Am admirat-o întotdeauna pentru capacitatea sa extraordinara de a crea evenimente care au pus în lumina traditiile romanesti si bogatia spiritualitatii populare si de a încuraja tinerii sa cunoasca si sa îndrageasca folclorul ca parte a identitatii noastre nationale. Doresc sa adresez sincere condoleante familiei si celor apropiati. Dumnezeu s-o odihneasca!”, suna mesajul de condoleante semnat de catre liderul de la Cotroceni.

La randul sau, seful Guvernului a transmis, pe Facebook, un mesaj de condoleante, adresat familiei regretatei Marioara Murarescu: „Vreau sa transmit condoleante si intreaga mea solidaritate cu familia realizatoarei de televiziune Marioara Murarescu. Este o pierdere grea pentru toti romanii care au apreciat-o si s-au bucurat timp de trei decenii de emisiunea „Tezaur folcloric” de la TVR. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!”.

Marioara Murarescu s-a stins din viata, la varsta de 66 de ani, dupa mai multe luni de lupta cu o boala cumplita, in care a fost internata pe un pat de spital. In urma sa raman fiul si nepotul omului de televiziune, precum si inregistrarile productiilor pe care, de-a lungul a zeci de ani, le-a realizat in numele folclorului si a traditiilor autohtone.

354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger