AcasăNewsBasescu si Ponta, intalnire la Cotroceni. Ce s-a discutat!

Basescu si Ponta, intalnire la Cotroceni. Ce s-a discutat!

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-au intalnit miercuri la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre negocierile cu FMI, nivelul absorbtiei fondurilor europene, dar si despre bugetul pe 2013.

Traian Basescu a solicitat marti o intalnire cu reprezentantii Guvernului. Intalnirea a durat aproximativ o ora si din partea Executivului a fost prezent doar premierul Victor Ponta si consilierul de stat in aparatul propriu de lucru al primului-ministru, Eugen Teodorovici.  Din partea Administratiei Prezidentiale au fost prezenti mai multi consilieri dar si purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea.

Temele de consultare ale intalnirii au fost acordul stand-by cu FMI si Comisia Europeana (stadiul implementarii masurilor structurale, in perspectiva inceperii noii misiuni comune a institutiilor financiare),  stadiul indeplinirii obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, bugetul national pe 2013, reluarea platilor in cadrul Programelor Operationale aflate in proces de suspendare si pozitia Guvernului in cadrul negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual al UE, a anuntat Administratia Prezidentiala.

In cadrul intrunirii, accentul a  fost pus pe negocierile din aceste zile cu FMI, nivelul absorbtiei fondurilor europene si chestiuni legate de bugetul pentru anul viitor.  Surse prezente la discutie au declarat ca nu s-a discutat si despre problema reprezentarii Romaniei la urmatorul Consiliu European, potrivit Realitatea TV. „Nu s-a discutat si despre nivelul la care Romania  sa fie reprezentata la urmatorul Consiliu European. Presedintele si premierul vor avea o noua discutie dupa ce seful Guvernului se intoarce de la Bruxelles, in care se va discuta mult mai concret si despre bugetul multianual de la nivelul UE pentru perioada 2014-2020”, au precizat sursele citate.

author avatar
Alina Stancu
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger