Cauta

Basescu si Boc, doar gaze

Premierul Emil Boc a fost convocat de urgenta, ieri la Cotroceni. Unde seful Guvernului s-a dus singur si a stat patru ore.

Traian Basescu si Emil Boc au discutat ieri, tete-a-tete, timp de patru ore.

Vizita a dat apa la moara unui lung sir de vorbe si de ipoteze, ceea mai populara varianta fiind aceea in care Traian Basescu ar fi cerut demisia actualului premier. Optimistii de serviciu au sustinut in schimb ca discutia s-a invartit doar in jurul FMI. Dincolo de speculatiile inerente, cert este ca intalnirea a avut loc in timp ce tot mai multi pedelisti dau la toti dracii disciplina de partid si cer la scena deschisa remanierea Guvernului, dar cu Boc cu tot, de aceasta data. “Cred ca e buna o schimbare la virful Guvernului”, spune acum Monica Macovei. La un guvern nou, condus de un “premier independent” viseaza si Cristian Preda, coleg de partid si de PE cu Macovei. Fete noi in guvern isi doreste si Wiliam Branza, care isi avertizeaza colegii si asupra “pierderii procentelor” de catre PDL, in cazul amanarii remanierii. Cei trei se alatura astfel democratilor Vasile Blaga si Raluca Turcan, care inca de la inceputul lui ianuarie apreciau ca in guvern “este nevoie de sange proaspat” (Blaga) si de figuri noi (Turcan).

Presedintele a incercat o iesire „Smart Defence” in fata presei

Iesit la rampa ulterior, Traian Basescu a mentionat cateva din temele care urmeaza sa fie abordate la reuniunea Consiliului European, context in care a apreciat sistemul „Smart Defence”. Concept pe care l-a si probat, ieri, afirmand ca singurele subiecte abordate cu premierul Boc s-au limitat la misiunea de evaluare a FMI. Deci nici vorba despre demisii la varful Guvernului sau despre remanierea de care se face atata caz  in ultimele zile. Dimpotriva, Basescu a insistat pe necesitatea negocierii, „cumva”, a liberalizarii pretului la energie electrica si gaze, in asa fel incat termenele limita deja stabilite cu UE, 2013 pentru economie si 2015 pentru populatie, sa fie amanate cu 4 si 5 ani: 2017, respectiv 2020. Motivul: realitatea economica romaneasca si puterea de plata a populatiei. Aprofundarea pretului gazelor nu inseamna insa ca Boc si Guvernul lui vor scapa cu pielea-ntreaga. „Protestele sunt firesti, romanii au platit costul austeritatii, ramane sa plateasca si politicienii”, a spus, tot ieri, Basescu. Si in mod cert nu se gandea la iesirea politicienilor in strada sau la diminuarea salariilor lor.

Locuri de munca pentru hackeri

Inspirat tot de conceptul „Smart Defence”, Traian Basescu a descoperit si cum anume ar putea Romania participa activ la efortul de aparare depus de aliatii din NATO, gasind totodata locuri de munca … hackerilor. „Romania ar putea fi un contributor la conceptul de aparare cibernetica, avem atatia hackeri talentati care ar putea fi folositi pozitiv”, i-a rezolvat Basescu pe piratii electronici.

Borbely trage hais, Kelemen cea

UDMR ia in calcul varianta anticipatelor, afirma Laszlo Borbely. Declaratia a fost facuta in nume personal, riposteaza liderul UDMR.

Laszlo Borbely n-ar zice nu unor anticipate si ajungerii la un consens cu Opozitia

Borbely recunoaste ca UDMR a decis, nu demult, sa nu sustina varianta anticipatelor, dar crede ca “intre timp s-a schimbat situatia”. “Nu ne temem de alegerile anticipate. In opinia mea, s-ar mai linisti vocea strazii, in acelasi timp am ajunge la un consens si cu opozitia, reprezentantii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate”, afirma acum ministrul udemerist. “Declaratia lui Borbely este una facuta in mod personal si nu in numele UDMR”, a tinut sa clarifice liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Acesta si-a exprimat dezacordul si fata de o posibila schimbare de Guvern: “Actualul Guvern si actuala formula guvernamentala trebuie sa gestioneze treburile tarii pana la alegeri, indiferent daca vor fi in noiembrie sau la o alta data in 2012”.

Tiriac il incurajeaza pe Boc sa-si dea demisia, cu Guvern cu tot

Demisia lui Boc “ar fi de respectat”, crede Ion Tiriac. Masurile anticriza au fost luate “cam tarziu” si sunt insuficiente pentru mediul de afaceri, mai spune omul de afaceri.

Ion Tiriac nu intelege de ce ezita PDL-ul sa-si puna un alt Guvern

“Nu stiu si nu inteleg ce este atat de complicat, daca este, ca acest partid sa-si puna alt Guvern”, a declarat Tiriac, dupa ce a apreciat ca masuri de genul celor luate de Executivul condus de Boc erodeaza prin definitie. “Aceste masuri drastice – necesare, dar nepopulare, nu au avut in spate explicatia. (…) Au parut masuri arogante, iar cei care le-au transmis poporului erau oarecum aroganti”, a punctat Tiriac o alta greseala a guvernantilor. Chiar daca este fanul unui guvern de tehnocrati, “ar putea fi o solutie acceptabila pentru toata lumea”, omul de afaceri nu este de acord cu anticipatele, pe care nici nu le vede posibile inainte de luna mai, respectiv cu o luna mai devreme decat localele.[poll id=”186″]

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version