AcasăNewsBasescu: Si acum cred ca progresele in justitie sunt ireversibile. Nu as...

Basescu: Si acum cred ca progresele in justitie sunt ireversibile. Nu as indrazni sa sun un judecator sa intreb despre un dosar

Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca, in opinia sa, progresele in justitie sunt ireversibile. Presedinntele suspendat a spus ca „n-ar indrazni” sa sune vreodata un procuror sau un judecator sa „ii intrebe ceva despre stadiul unui dosar”.

Traian Basescu

Basescu s-a declarat increzator ca progresele din justitia romaneasca sunt ireversibile. „Si acum cred ca (progresele din justitie) sunt ireverisibile. Stiind atmosfera din justitie, eu nu as indrazni sa dau telefon la un judecator sau un procuror nu sa-i cer ceva, ci sa-l intreb despre stadiul unui dosar. Singurele raportari pe care le am sunt rapoartele anuale, care devin publice si pe care le primesc si eu la fiecare bilant. In rest sa urmaresc un dosar sau altul, asa ceva nu este posibil pentru ca te refuza procurorul”, a spus Basescu, vineri seara, la Digi 24.

Presedintele suspendat a avut, totusi, o observatie pe care o considera esentiala in acest caz. „In justitie progresele cred eu ca sunt ireversibile, cu o singura observatie. Este extrem de importanta moralitatea sefului institutiei si cat e de supus este catre politic. Daca vor numi niste oameni in fruntea acestor institutii care isi vor numi sefi de servicii, de sectii de proasta calitate, atunci exista riscul ca progresele din justitie sa faca pasi inapoi. (…) Procurorii si judecatorii au inteles libertatea deja, au 8 ani de cand nimeni nu le-a cerut nicio solutie”, a mai sustinut Traian Basescu.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger