AcasăNewsBasescu se da mare la gradinita: Am mai mult potential ca Ponta...

Basescu se da mare la gradinita: Am mai mult potential ca Ponta

In doar cateva zile, presedintele si premierul, prin actiunile si declaratiile lor,  au reusit performanta sa duca-n derizoriu pana si razboiul politic.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta nu reusesc sa intre in grupa mare a politicii

Pentru a doua oara in nici sase luni, europenii asista la un spectacol romanesc de toata jena, avandu-i in rolurile principale pe Traian Basescu si Victor Ponta.  Un spectacol la care, din pacate, nu se taie bilete, ca poate asa ar mai castiga si Romania ceva. Din Politica de Coeziune si Politica Agricola, cei doi demnitari au dat-o in ironii ieftine. ”As fi considerat ca nu mi-as fi facut atributiunile constitutionale daca as fi pasat raspunderea catre primul-ministru, care nu poate avea decat o responsabilitate delegata. Stiu ce pot sa fac din punct de vedere al capacitatii de negociere in interiorul UE si stiu ca am potential mult mai bun decat Victor Ponta si pot servi interesele Romaniei mult mai bine decat ar putea sa o faca premierul, din motive pe care nu insist sa le enunt”, a declarat, ieri, Traian Basescu.  Rugat sa comenteze refuzul lui Victor Ponta de a participa la Consiliul Afaceri Generale al UE ( o reuniune a ministrilor din tarile membre) , presedintele  a raspuns tot in batjocura:  ”Uzanta ( in cazul CAG – n.r)  este sa participe un ministru cu un mandat foarte clar, dar avand in vedere agitatia, interesul manifestat, problema de viata si de moarte pe care a facut-o (Victor Ponta – n.r), eu nu as fi considerat ca imi cad galoanele daca m-as fi dus in locul unui ministru”.

Uselistii si-au validat rezolutia in Parlament

Odata incheiat monologul lui Basescu, deputatii si senatorii USL s-au reunit in sedinta comuna pentru a  vota o Rezolutie privind pozitia Romaniei la Consiliul European. Aceeasi rezolutie pe care pesedistii si liberalii au adoptat-o cu o zi in urma,  cu mici modificari prin punctele neesentiale .

Tariceanu ii critica pe liderii ”tafnosi”

Calin Popescu Tariceanu

Romania va ajunge in postura de tara ”marginalizata” daca politicienii nu o lasa mai moale cu atitudinile de ”tafna si artag”, avertizeaza fostul premier Calin Popescu Tariceanu.  ”Cred ca declaratiile total neinspirate la adresa Uniunii Europene, a institutiilor europene, a unor lideri europeni, au fost o greseala care risca sa ne puna intr-o postura de tara izolata, marginalizata si frustrata, de tara care nu a inteles mecanismele europene, n-a inteles practicile si conduita europeana”, a declarat Tariceanu, atingandu-i astfel, printre altii, pe Crin Antonescu si Victor Ponta, asi in ”declaratii neinspirate” la adresa UE.

author avatar
Adelina Ionicel
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger