AcasăNewsBasescu: "Scuze celor care suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea"

Basescu: „Scuze celor care suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea”

Magistratii de la Tribunalul Calarasi au mentinut sechestrul pus de procurori pe terenul pe care familia Basescu l-a cumparat in comuna Nana, judetul Calarasi.

Procurorii sustin ca exista suspiciuni in legatura cu modul in care mai multe terenuri din comuna Nana au fost retrocedate. In urma acestei decizii, nu numai terenul detinut de familia Basescu a fost pus sub sechestru ci si terenurile detinute de alte 127 de familii.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a avut o reactie dura pe un celebru site de socializare, sustinand ca intreaga poveste reprezinta doar o actiune politica indreptata impotriva sa.

„Imi cer scuze celor 127 de familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole retrocedate in perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea”, a fost reactia lui Traian Basescu.

Totusi, fostul presedinte al Romaniei nu contesta posibilitatea ca „in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati. Asta va constata justitia, iar cei care au incalcat legea vor raspunde”.

Traian Basescu sustine ca „Ioana Basescu a cumparat de la o firma italiana cele 290,4 hectare de la Nana in octombrie 2013, in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta”.

Fostul presedinte se intreaba „oare de ce timp de trei ani, cat timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor, nu s-a facut nicio investigatie?”. In plus, Traian Basescu le recomanda procurorilor sa faca astfel de investigatii in toata tara.

author avatar
Cristi Ionita
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger