AcasăNewsBasescu, scrisoare catre Antonescu si Ponta: Clarificati imediat regulile dupa care se...

Basescu, scrisoare catre Antonescu si Ponta: Clarificati imediat regulile dupa care se va desfasura referendumul

Traian Basescu le-a cerut, vineri, prin intermediul unei scrisori, presedintelui interimar, Crin Antonescu, premierului Victor Ponta, precum si presedintilor Senatului, Petru Filip, respectiv al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa „clarifice imediat” regulile dupa care se va desfasura, atat in tara cat si in strainatate, referendumul din 29 iulie.

Traian Basescu

Presedintele suspendat le-a adresat o scrisoare lui Antonescu, Ponta, Zgonea si Filip in care a solicitat clarificarea cat mai rapida a regulilor cu privire la desfasurarea consultarii prin vot din 29 iulie. „In momentul de fata exista neconcordante intre legislatia privind organizarea referendumului din 29 iulie 2012, decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei si hotararea Parlamentului de suspendare a Presedintelui Romaniei. Va solicit sa clarificati imediat regulile dupa care se va desfasura scrutinul din data de 29 iulie 2012. Este vorba, in primul rand, despre regulile de validare a referendumului, numarul si locul de amplasare a sectiilor de votare din tara si din strainatate, formula de reprezentare in comisiile din sectiile de votare si durata efectiva a votarii”, noteaza Basescu, potrivit RealitateaTV.

Presedintele suspendat considera, de asemenea, ca „absenta acestor clarificari in cel mai scurt timp cu putinta este profund nedemocratica pentru ca induce confuzii majore in randul cetatenilor romani cu drept de vot”. Parlamentul se va reuni saptamana viitoare, in sesiune extraordinara, pentru a lua decizii cu privire la legislatia privind referendumul. Senatul se va reuni marti, iar Camera Deputatilor, miercuri.

215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger