AcasăNewsBasescu: Romanii nu ma vor ierta niciodata pentru taierea salariilor. N-am dormit...

Basescu: Romanii nu ma vor ierta niciodata pentru taierea salariilor. N-am dormit o noapte -VIDEO

(foto: captura video B1TV)

Traian Basescu a declarat, duminica seara, intr-o emisiune moderata de Ion Cristoiu la B1 TV, ca romanii nu il vor ierta „foarte greu” pentru decizia de taiere cu 25% a salariilor. Seful statului a mai spus ca dupa ce a facut acel anunt nu a dormit o noapte, gandindu-se ce a inteles fiecare roman din aceasta decizie.

(foto: captura video B1TV)

„Pe 10 mai am dobandit o experienta pe care indraznesc sa o asez deasupra experientei de pe mare.  Momentul in care ii spui poporului tau ‘va taiem salariile’. Nu va doresc vreodata sa faceti asta. E cea mai puternica experienta si cea mai grea pe care am facut-o. Cand spui unui popor ‘se reduc salariile cu 25%’ e un sentiment groaznic pentru ca stii ce faci”, a spus Basescu. „Romanii nu ma vor ierta niciodata pentru mai 2010”, adaugat seful statului.

Basescu a mai declarat ca „Romania nu este in Zona Euro. Nu va veni Germania sa plateasca pentru noi. Nu va veni niciun stat sa plateasca pentru noi. Daca eram in Zona Euro aveam un scut suplimentar. Daca nu taiam salariile ajungeam in situatia Greciei in cinci luni. Daca Romania nu lua masurile pe care le-a luat, romanii o duceau mult mai rau si nimeni nu venea sa ne salveze”, a mai afirmat Basescu.

Seful statului a explicat ca obisnuieste cand vine seara acasa sa-si pupe copiii si nevasta si sa stea la o „tacla”.  „In seara aceea (in care a anuntat taierea salariilor-n.r.) nu am putut vorbi nici cu sotia, nici cu fata cea mare. Ma gandeam ce a inteles orice roman din acea decizie care stiam ca le modifica viata ‘le spui un sfert din salariu’. Eu stiam ca alta alternativa nu aveam. Asta o sa-l duc toata viata mea. Poate de aceea am si vrut sa adresez Guvernului si Parlamentului rugamintea de a analiza posibilitatea revenirii la salarii, mai avem doar jumatate de completat. Din experienta va spun ca se poate. Prioritatea e sa le dam oamenilor salarii. E foarte greu (sa ma ierte romanii)”, a adaugat Basescu.

Seful statului a mai spus ca atunci nu a dormit o noapte, dar ca ar fi riscat sa nu doarma mai multe nopti daca nu ar fi luat acea decizie. „Daca as fi avut lasitatea sa nu o facem si Romania intra intr-o situatie economica grava, cate nu as fi dormit daca Romania intra pe termen lung intr-o situatie…”, a declarat Traian Basescu.

305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger