AcasăNewsBasescu: "Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor UE. Plateste deja...

Basescu: „Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor UE. Plateste deja consolidarea sistemului bancar european”

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la plecarea catre Consiliul European de toamna, ca „Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor UE”, fiind de parere ca intarzierile decizionale ale oficialilor europeni cu privire la situatia Greciei afecteaza foarte serios si economiile altor state, nu doar pe a celui elen. Totodata, Basescu a precizat ca tara noastra nu are probleme cu sistemul bancar.

Cu doar cateva ore inainte de inceperea Consiliului European de toamna, ce se desfasoara incepand de duminica la Bruxelles, Traian Basescu a facut o serie de declaratii, potrivit RealitateaTV. „Datorita situatiei din Grecia, toata regiunea este contaminata de neincredere. Si aici nu este numai responsabilitatea Greciei„, a precizat liderul de la Cotroceni, la plecarea catre reuniunea liderilor europeni.

In opinia sefului statului, liderii din zona euro care intarzie la nesfarsit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rau si altor tari. „Din acest punct de vedere, decizia noastra va fi foarte ferma. Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona euro”, a mai spus Basescu.

„Romania nu are probleme cu sistemul bancar”

Totodata, presedintele a tinut sa precizeze ca statul roman nu are probleme cu sistemul bancar. „Romania nu are probleme cu sistemul bancar. Din pacate, la stadiul la care Uniunea Europeana nu a inceput inca sa faca plati pentru consolidarea bancilor, Romania plateste deja consolidarea sistemului bancar european. O plateste prin dobanzi foarte ridicate. (…) Indirect, Romania, un stat din afara zonei euro, a inceput sa plateasca aceasta capitalizare a bancilor din zona euro. Lucru care trebuie spus cinstit si discutat la acest Consiliu”, a mai declarat Traian Basescu.

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger