AcasăNewsBasescu roaga Opozitia sa legifereze Parlament unicameral

Basescu roaga Opozitia sa legifereze Parlament unicameral

Traian Basescu a facut fata protestelor stapan pe sine

Traian Basescu a ridicat in slavi rolul Parlamentului si a rugat Opozitia sa revina in “locul de dezbatere a problemelor politice si administrative”.

Traian Basescu a facut fata protestelor stapan pe sine

In incercarea de a indupleca Opozitia sa revina la lucrarile Legislativului, seful statului a descris Parlamentul ca pe un “garant real al democratiei”, capabil sa corecteze “situatiile de derapaj”. Dupa livrarea mesajului de pace, Basescu nu a ezitat sa aminteasca alesilor ca, in conformitate cu referendumul din 2009, ar trebui sa legifere cat mai repede un parlament unicameral, cu maximum 300 de locuri. Locuri care sa fie ocupate de parlamentari alesi prin vot uninominal curat “care nu lasa oameni de pe locul trei sa ajunga in Parlament, iar oamenii de pe locul unu in colegiu sa stea acasa”. Dupa problemele Opozitiei si reforma parlamentara, a venit randul „reintregirii” salariilor. Operatiune care beneficiaza de sprijinul declarat al presedintelui Basescu, daca Guvernul Ungureanu se va misca mai cu talent: “Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (…) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si a nevoii de a restabili veniturile bugetarilor”.

Proteste in balcon

Traian Basescu a facut fata protestelor stapan pe sine

Discursul tinut de Traian Basescu in fata parlamentarilor a fost perturbat de un grup de 10-12 persoane aflate intr-una dintre lojile plenului, care au inceput sa scandeze “Demisia! Demisia!” si “Regele Mihai”. Fluturasi aruncati concomitent in plen confirmau ca era vorba despre demisia actualului presedinte si revenirea fostului rege. Intreruperea nu l-a impresionat pe Basescu care, razand, le-a cerut celor de la balcoane sa astepte sa-si termine cuvantul.

author avatar
Simona Badulescu
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger