AcasăNewsBasescu recunoaste ca uninominalul a fost o greseala

Basescu recunoaste ca uninominalul a fost o greseala

(foto: presidency)

Presedintele Traian Basescu a recunoscut, luni, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, ca propunerea pentru votul uninominal a fost o greseala. De asemenea, Basescu le-a cerut liderilor partidelor parlamentare sa nu stimuleze traseismul politic.

(foto: presidency)

„Vreau sa mai stiti un lucru: din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa nu stimulati traseismul. Avem de invatat o lectie si unii, si altii din legislatura trecuta si parerea mea este ca ne-a facut mult rau traseismul politic. Am convingerea ca si unii, si altii ne-am invatat lectia: ce inseamna majoritati d’astea conjuncturale, fara ideologii”, li s-a adresat Traian Basescu liderilor partidelor parlamentare.

Seful statului a mentionat si faptul ca votul alegatorilor a demonstrat ca electoratul nu este pregatit pentru uninominal. „Va trebui sa gasiti solutii. (…) Stiu, este un repros pe care mi-l puteti face, eu am venit cu solutia votului nominal. Dupa ce vezi ce s-a intamplat, nu poti sa nu spui: Dom’le, a fost o greseala. Pe de alta parte, modul cum s-a scris legea nu-l puneti la mine. Cautati-i pe domnul Parvulescu si domnul Hrebenciuc si domnul Olteanu de la liberali”, le-a mai spus Presedintele liderilor prezenti luni la intrunirea de la Cotroceni.

Seful statului este de parere ca votul uninominal nu va putea fi introdus decat atunci cand va fi un echilibru la nivel politic: „Acum dezechilibrul e atat de mare, incat… 2008 ar fi fost un moment potrivit. PSD, PDL erau destul de echilibrate”.

author avatar
Alina Costache
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger