AcasăNewsBasescu, prizonierul lui Boc

Basescu, prizonierul lui Boc

Pus de mult pe lista neagra a sefului statului, Emil Boc a rezistat in fruntea Executivului datorita gastii sale parlamentare unsa cu bani de la buget.

Desi a incercat prin toate mijloacele sa-l inlature pe Emil Boc din fruntea Guvernului, presedintele Traian Basescu s-a lovit de fiecare data de refuzul categoric al parlamentarilor care alcatuiesc cercul de interese din jurul premierului. Altfel spus, desi pozeaza intr-un luptator anti-coruptie, Boc are propria gasca de corupti care ii asigura spatele pe bani grei.

Sustinut de baietii destepti

Cine ar fi crezut ca inofensivul Boc va deveni cea mai mare provocare a presedintelui care, desi se presupune ca are majoritatea la picioare, nu reuseste sa-l urneasca de la Palatul Victoria. Teoretic, PDL, UDMR si UNPR ar vota fara sa clipeasca schimbarea premierului, la indemnul sefului statului. Si cu toate acestea, Traian Basescu nu poate sa scape de Boc. Practic, animalul politic Basescu a devenit prizonierul unui prim-ministru mediocru, dar care este puternic sustinut de o gasca de parlamentari in buzunarele carora a bagat multi bani. Altfel spus, desi i se rezervase doar un loc de paiata in fruntea Guvernului, Emil Boc s-a transformat din obedientul de altadata intr-un individ avid de putere si de bani. Hotarat sa-si joace cartea premieratului pana la capat si sa profite la maximum de avantajele functiei, seful Executivului s-a agatat cu atata putere de scaun incat inlaturarea lui a devenit practic imposibila. Schimbarea radicala a premierului i-a luat prin surprindere  chiar si pe unii dintre colegii de partid care dau acum din colt in colt, disperati ca “piticul” nu se mai da dus din fruntea Executivului. Ca sa-si intareasca pozitia, Emil Boc si-a incropit o oaste de stransura alcatuita din parlamentari si oameni potenti financiar si care, in schimbul contractelor grase, sunt dispusi sa-l sustina pana-n panzele albe. Despre cat de corupt este Emil Boc, “National” va va povesti pe larg in zilele urmatoare.

author avatar
Adelina Ionicel
562 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger