AcasăNewsBasescu, presedinte prin SMS

Basescu, presedinte prin SMS

Parlamentarii PSD si PNL s-au lasat cu greu convinsi sa redeschida poarta Cotroceniului pentru Traian Basescu

Dupa ce au boicotat mai bine de doua ore sedinta comuna de ieri, dand de inteles ca Traian Basescu mai trebuie sa astepte o saptamana, parlamentarii PSD au fost trimisi in plen de Victor Ponta.

Parlamentarii PSD si PNL s-au lasat cu greu convinsi sa redeschida poarta Cotroceniului pentru Traian Basescu

Serios afectat de migratia de primavara, PDL nu a mai putut asigura cvorumul de jumatate plus 1 necesar sesiunii extraordinare, chiar daca parlamentarii UDMR, UNPR si minoritari s-au prezentat si ei in plen. Asa stand lucrurile, liberalii au cerut din start pauza de consultari si dusi au fost.

La scurta vreme, voci pesediste au anuntat public ca social-democratii refuza si ei sa participe la sedinta comuna, chiar daca anterior se aratasera gata sa termine odata cu povestea referendumului si sa-l lase pe Traian Basescu sa se intoarca la Cotroceni. Taman cand pedelistii se resemnasera, in Parlament s-a zvonit ca deputatii si senatorii PSD vin totusi in plen, trimisi acolo, prin SMS, chiar de liderul lor Victor Ponta.

Primita cu serioase rezerve, informatia s-a dovedit a fi adevarata, ba chiar depasita din moment ce la sedinta s-a prezentat si o parte dintre alesii liberali. Odata depasit cvorumul obligatoriu (217 parlamentari), hotararea CCR, de invalidare a referendumului din 29 iulie, a fost citita in plen si, ulterior, a fost trimisa Monitorului Oficial spre publicare – ultimul pas legal necesar pentru intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni.

De remarcat este si ca Viorel Hrebenciuc a tinut sa mentioneze, in contextul revenirii colegilor sai in plen, ca USL are niste ”obligatii internationale care trebuie respectate”, fata de partenerii nostri externi: FMI, Comisia Europeana si Consiliul Europei.

Protest anti-Basescu in paralel cu circul parlamentar

Zeci de romani neimpacati cu esecul suspendarii au cerut in strada blocarea intoarcerii lui Traian Basescu la Cotroceni

In timp ce alesii se chinuiau care sa stranga numarul necesar pentru  validarea sesiunii extraordinare, care sa boicoteze revenirea lui Basescu la Cotroceni, un grup de persoane au pus, ieri, de un protest in fata Parlamentului.

Circa 100 de persoane, de toate varstele, au tinut sa conteste decizia CCR, favorabila repunerii lui Traian Basescu in drepturile de presedinte. O parte dintre manifestanti sunt veteranii Pietei Universitatii care si-au mutat pentru cateva ore  protestul.

Toti au strigat lozinci antiprezidentiale si au afisat bannere in care somau alesii sa incalce decizia CCR : ”Parlament esti dator sa ne scapi de dictator„, „Parlament fa-ti datoria si salveaza Romania!„. Deoarece protestul nu era autorizat, cativa negociatori ai autoritatilor au incrcat, zadarnic, sa-i convinga pe manifestanti sa renunte.

[poll id=”336”]

author avatar
Simona Badulescu
726 afisari

1 COMENTARIU

  1. evident ca a si gresit base nimeni nu e perfect, dar sa te joci de a Dumnezeu asa cum a facut o ponta si antonescu deja nu mai e prostie e psihopatie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger