AcasăNewsBasescu: Premierul pe care l-ati furnizat e deja recunoscut in Europa si...

Basescu: Premierul pe care l-ati furnizat e deja recunoscut in Europa si peste Ocean – Premierul copy/paste

Traian Basescu

Traian Basescu i-a atacat furibund pe parlamentarii USL care au demarat procedurile de suspendare a presedintelui, acuzandu-i la nivel deschis pe Victor Ponta, Crin Antonescu si, „liderul spiritual al USL”, Dan Voiculescu.

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu i-a acuzat dur, joi, pe liderii USL si parlamentarii care au demarat procedurile de suspendare din functie a sefului statului, acuzandu-i in primul rand pe Victor Ponta, Crin Anhtonescu si Dan Voiculescu, pe care l-a considerat a fi „liderul spiritual al USL”.

„Multi credeti ca institutiile statului mai sunt ca in 2004. Va inselati amarnic. Sunt 8 ani de cand cu migala, cu perseverenta, s-a construit independenta justitiei fata de politic. Stiu ca aveti probleme de nneinteles legate de acest lucru. Am vazut afirmatiile facute de liderul spiritual al USL, Dan Voiculescu. Nu puteti intoarce realitatile justitiei”, conform RTV.

Acesta nu a uitat sa il arate cu degetul pe premierul Victor Ponta, punctand despre acesta ca a facut de ras Romania prin acuzele ca a plagiat teza de doctorat si, mai nou, masterul din Catania.

„Apreciez ca documentul are 4 mari obiective: 3 de fond, unul conjunctural. Unul este punerea sub controlul USL a-l insituttiilor statului si justitieie, punerea sub control de partid a institutiilor prin incalcarea legii, al treilea nepunerea in aplicare a referendumului din 2009 in urma caruia poporul a votat cu 85% pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari. Cel conjunctural este ca premierul pe care l-ati furnizat este cunoscut in Europea si dincolo de ocean ca prim-ministrul „copy/paste”. Mai aveti o problema de ultima ora privind CV-ul premierului: toti il stiam masterand in Universitatea din Catania, ieri a aparut in presa ca n-a urmat niciodata un curs”, a adaugat acesta.

Acuzele presedintelui sosesc in urma intruniri plenului celor doua camere ale Parlamentului pentru a se citi cererea de suspendare a presedintelui. Aceasta urmeaza a fi supusa votului vineri.

author avatar
Ionut Zgimbau
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger