AcasăNewsBasescu pregateste un „box” pentru mutra lui Boc

Basescu pregateste un „box” pentru mutra lui Boc

Dupa ce Emil Boc l-a ejectat din Guvern pe Sebastian Lazaroiu, presedintele Traian Basescu il ataca pe liderul democrat unde-l doare mai tare, mai exact la comasarea alegerilor.

Lupta dintre Traian Basescu si Emil Boc se ascute de la o zi la alta. Cu spatele asigurat de un grup solid, alcatuit din parlamentari si afaceristi, premierul este convins de faptul ca niciun demers prezidential nu-l mai poate inlatura din fruntea Executivului. Asa cum “National” anticipa, Boc nu numai ca a blocat orice miscare a sefului statului, ba chiar si-a permis luxul sa-l trimita la plimbare pe  Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential si, cel mai probabil, omul pe care Basescu miza pentru viitoarele alegeri. Percepandu-l ca pe o amenintare, liderul democrat-liberal l-a matrasit repede pe Lazaroiu din guvern, gandindu-se ca astfel va elimina concurenta. Miscare gresita, sustin surse politice, care ne-au declarat ca “disponibilizarea” ii pica de minune lui Lazaroiu, ridicandu-i cu mult cota de piata si ajutandu-l sa-si duca la bun sfarsit planurile privind incropirea unei noi platforme politice.

Planurile democrat-liberalilor, sabotate de seful statului

Asa cum era de asteptat, Traian Basescu nu a suflat o vorba despre demiterea lui Lazaroiu, facand insa o mutare mult mai interesanta, care da peste cap toate planurile premierului. Concret, seful statului a anuntat ca nu-si asuma comasarea alegerilor, unica sansa a pedelistilor de a scoate un scor favorabil la viitorul scrutin. Mai mult, Basescu a explicat ca amanarea localelor pana la generale ar fi justificata doar de reorganizarea administrativa, in caz contrar subiectul nu-si are rostul. „Ar exista o justificare perfecta daca partidele din coalitie ar spune «Da, amanam alegerile locale pentru ca trebuie sa facem reorganizarea administrativa si sa reducem cheltuielile de functionare a statului in teritoriu». Altfel, o tratez ca pe o problema a lor, pe care nu mi-o asum”, a afirmat Traian Basescu, lasand astfel sa se inteleaga ca are alte planuri si ca nu-l mai intereseaza soarta PDL.

author avatar
Adelina Ionicel
710 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger