AcasăNewsBasescu pregateste un „box” pentru mutra lui Boc

Basescu pregateste un „box” pentru mutra lui Boc

Dupa ce Emil Boc l-a ejectat din Guvern pe Sebastian Lazaroiu, presedintele Traian Basescu il ataca pe liderul democrat unde-l doare mai tare, mai exact la comasarea alegerilor.

Lupta dintre Traian Basescu si Emil Boc se ascute de la o zi la alta. Cu spatele asigurat de un grup solid, alcatuit din parlamentari si afaceristi, premierul este convins de faptul ca niciun demers prezidential nu-l mai poate inlatura din fruntea Executivului. Asa cum “National” anticipa, Boc nu numai ca a blocat orice miscare a sefului statului, ba chiar si-a permis luxul sa-l trimita la plimbare pe  Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential si, cel mai probabil, omul pe care Basescu miza pentru viitoarele alegeri. Percepandu-l ca pe o amenintare, liderul democrat-liberal l-a matrasit repede pe Lazaroiu din guvern, gandindu-se ca astfel va elimina concurenta. Miscare gresita, sustin surse politice, care ne-au declarat ca “disponibilizarea” ii pica de minune lui Lazaroiu, ridicandu-i cu mult cota de piata si ajutandu-l sa-si duca la bun sfarsit planurile privind incropirea unei noi platforme politice.

Planurile democrat-liberalilor, sabotate de seful statului

Asa cum era de asteptat, Traian Basescu nu a suflat o vorba despre demiterea lui Lazaroiu, facand insa o mutare mult mai interesanta, care da peste cap toate planurile premierului. Concret, seful statului a anuntat ca nu-si asuma comasarea alegerilor, unica sansa a pedelistilor de a scoate un scor favorabil la viitorul scrutin. Mai mult, Basescu a explicat ca amanarea localelor pana la generale ar fi justificata doar de reorganizarea administrativa, in caz contrar subiectul nu-si are rostul. „Ar exista o justificare perfecta daca partidele din coalitie ar spune «Da, amanam alegerile locale pentru ca trebuie sa facem reorganizarea administrativa si sa reducem cheltuielile de functionare a statului in teritoriu». Altfel, o tratez ca pe o problema a lor, pe care nu mi-o asum”, a afirmat Traian Basescu, lasand astfel sa se inteleaga ca are alte planuri si ca nu-l mai intereseaza soarta PDL.

author avatar
Adelina Ionicel
708 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger