AcasăNewsBasescu: Ponta n-a venit sa discutam un mandat pentru Consiliul European, m-a...

Basescu: Ponta n-a venit sa discutam un mandat pentru Consiliul European, m-a anuntat doar ca se duce

Traian Basescu

Seful statului a declarat ca premierul Ponta „l-a anuntat doar ca se duce” la Consiliul European, fara sa vina sa discute despre mandatul privind reprezentarea Romaniei la reuniunea de la Bruxelles.

Traian Basescu

Intrebat care e motivul pentru care nu l-a mandatat pe premier sa reprezinte Romania la Bruxelles, Traian Basescu a raspuns: „In primul rand n-a venit sa discutam un mandat, m-a anuntat doar ca se duce. Trebuie sa va spun ca astazi in jurul orei 12, ora Romaniei, mi-a dat un telefon sa-i aprob un mandat. Deocamdata nu l-am primit. In al doilea rand, mandatul pentru Consiliul de astazi este extrem de complicat si va garantez ca, privind la delegatia cu care a mers (Ponta-n.r) si stiind subtilitatile Consiliului, sunt convins ca nu au inteles mandatul pentru CE de azi. E bine ca astazi discutiile sunt incipiente, legate de o puternica integrare si vor evolua in zilele urmatoare”.

Ponta, de la Bruxelles: Am discutat cu Basescu. Ramasese ca ne vedem aici

LIVE TEXT Declaratii Traian Basescu: Este prima data in 8 ani cand sunt impiedicat sa-mi exercit atributiile constitutionale

Presedintele Basescu, intrebat daca depune plangere penala impotriva premierului Ponta: “Niciodata!”

Joi dimineata, premierul Victor Ponta a plecat la reuniunea de la Bruxelles, insotit de ministrul de Externe, Andrei Marga si de cel al Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, si ca aceasta atributie poate fi delegata de catre Traian Basescu, in mod expres, prim-ministrului. Dupa decizia Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a declarat ca va merge, “evident”, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

author avatar
Cristina Stefan
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger