AcasăNewsBasescu: Ponta a plagiat, cum s-or simti elevii care au picat Bacul?

Basescu: Ponta a plagiat, cum s-or simti elevii care au picat Bacul?

Traian Basescu a comentat pe seama deciziilor institutiilor care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat, spunand ca acesta trebuie sa isi dea demisia deoarece, daca va ramane in functie, le va face rau elevilor  care au fost eliminati de la Bacalaureat in urma incercarilor de a copia.

Presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, i-a cerut, sambata noapte, demisia de onoare lui Victor Ponta, spunand ca, in acest mod, va da un exemplu elevilor care, in incercarea de a copia la Bacalaureat, au fost dati afara din examen.

„Te uiti la copiii care au dat bacalaureatul si au fost dati afara din examen anul trecut fara sa mai aiba dreptul sa mai dea in toamna examenul. Te uiti la copiii de anul asta care au fost dati afara din bacalaureat tot pentru copiat si n-au dreptul sa dea examenul din nou in toamna. Oare cum s-or simti copiii astia, ce frustrare au cand vad ca ziaristi in care ar trebui sa aiba incredere apara un hot mai mare decat ei? Omul asta si-a adaugat titluri care i-au permis sa aiba un salariu mai mare fiind doctor „, a declarat Traian Basescu, citat de realitatea.net.

Acesta a adaugat ca, daca ar fi fost in locul premierului, ar fi recunoscut ca a gresit si ca a plagiat, spunand ca si-ar fi dat imediat demisia.

„In locul lui Victor Ponta eu as face ce am facut intotdeauna cand am gresit: in primul rand as recunoaste, cum am recunoscut si faptul ca am avut oarecare probleme, le-am recunoscut, le-am rezolvat, dar trebuie recunoscute. Bineinteles, atunci cand ai furat cu adevarat, oricat ai recunoaste tot trebuie sa pleci din functia publica”, a mai spus presedintele suspendat.

Totodata, Traian Basescu a mai spus ca problema plagiatului primului ministru nu reprezinta o chestiune politica, dezvaluirea fiind facuta de catre o revista stiintifica, care nu apartine niciunui partid.

„Foarte multe autoritati straine, dar si doua comisii absolut onorabile din Romania au spus ca este plagiat. A fost si o comisie de etica incropira de fostul ministru interimar Pop care acum aflam ca de fapt nu s-a uitat in lucrare, ci a primit un material de la niste avocati din afara comisiei”, a declarat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger