AcasăNewsBasescu: Ponta a mutat necinstea pana la Bruxelles

Basescu: Ponta a mutat necinstea pana la Bruxelles

Traian Basescu, presedintele interimar al Romaniei, l-a atacat dur pe Victor Ponta, pe care il acuza ca este necinstit, mintind pentru prima oara dupa 2004, reprezentantii tarilor Uniunii Europene.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, miercuri, o conferinta de presa cu ocazia demararii campaniei pentru referendum, ocazie cu care l-a atacat pe Victor Ponta, premierul Romaniei, spunand despre acesta ca a „mutat necinstea pana la Bruxelles”.

„Am vazut astazi cum domnul Ponta a mutat necinstea pana la Bruxelles. A crezut ca acolo sunt oameni cu care discuta el in PSD. Necinstit adica. Le explica faptul ca trebuie sa cheme Parlamentul ca sa puna legislatia in acord cu decizia CCR. Acea ordonanta de urgenta pe care a dat-o care stabileste prin exceptie numai pentru presedinte ale conditii decat pentru primari. Domnul Ponta are un mecanism foarte simplu: anularea prin OUG a OUG”, a declarat acesta.

Mai mult, acesta l-a acuzat pe primul ministru ca are un limbaj dublu, incercand sa ii pacaleasca pe liderii europeni, lucru care, incepand din 2004, nu a mai avut loc.

„Cred ca domnul Ponta inca mai crede ca poate relatia cu Uniunea Europeana mai poate fi de tipul limbajului dublu. Azi a facut cea mai mare greseala pacalind Bruxelles-ul ca trebuie sa convoace Parlamentul. Romania nu a mintit in strainatate din 2004. Pentru a respecta institutiile statului roman, domnul Ponta trebuie sa inteleaga ca trebuie sa fie cinstit. Eu ii asigur ca batalia mea este pentru valori”, a adaugat Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger