AcasăNewsBasescu: "Petrom a marit pretul la motorina pentru ca are monopol"

Basescu: „Petrom a marit pretul la motorina pentru ca are monopol”

Pesedintele Traian Basescu a declarat luni, la TVR, ca Petrom a scumpit motorina „in plina campanie agricola” nu pentru ca a existat cerere mare, ci pentru ca detine monopol pe resursele de titei, seful statului precizand ca ii raspunde astfel directorului general al companiei, Mariana Gheorghe.

„Nu intotdeauna ne place ce ne face Petrom-ul. Spre exemplu, mie nu mi-a placut doamna directoare Mariana Gheorghe, iesita in plina campanie agricola sa spuna «Am marit pretul la motorina, desi a scazut pretul la titei pe plan mondial», cu explicatia «Pentru ca este cerere». Iar explicatia corecta era alta: nu, pentru ca aveti monopol, doamna Mariana Gheorghe, da? (…) Are monopol pe resursele de titei ale tarii si scoate cu 16 dolari”, a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca „nu spunea nimeni nimic” daca Mariana Gheorghe nu ar fi explicat cresterea pretului la motorina prin cererea mare. „Dar realitatea ramane: managementul, banii pe care i-a produs Petromul, de cand s-a privatizat, pentru bugetul de stat sunt de cateva sute de ori mai multi decat cand Petromul era al statului, pentru ca de acolo fura toata lumea”, a mai spus seful statului, in contextul in care se referea la necesitatea privatizarii unor companii detinute de stat pentru diminuarea pierderilor generate la buget.

Basescu, la TVR: “Daca PDL nu ia nici 25% in 2012 daca nu rezolva cu coruptia”

Basescu, despre cazul Apostu: „Se stia de sase luni; stia si premierul Boc”

Profitul net al Grupului Petrom s-a dublat in primele noua luni, la 2,921 miliarde lei (694,5 milioane euro), si a depasit castigul record de anul trecut, iar vanzarile au avansat cu 23%, la 16,224 miliarde lei (3,857 miliarde euro), datorita pretului favorabil al titeiului si optimizarii activitatii operationale.

author avatar
Ciprian Purice
190 afisari

1 COMENTARIU

  1. Petrom a fost lasat in mod intentionat sa-si faca de cap de catre Baietii Destepti. Presupun ca acestia au primit renta viagera de la Petrom. Deci: Daca Romania daca a trecut la CAPITALISM,de ce parlamentarii nostrii, asa destepti cum se cred ei, dar habar nu au decat doar un lucru il stiu bine ca in legislatura de 4 ani sa se puna pe capatuiala ca nu se stie daca vor mai prinde si urmatorul mandat de ce nu au elaborat legile specifice CAPITALISMULUI DEVORATOR. Asa ca domnilor parlamentari din experienta AMERICII, trebuia sa nu ignorati legea de baza a CAPITALISMULUI, care este LACOMIA individului. Asa ca puneti degraba ordine in legislatie si elaborati urgent legea ANTITRUST. Daca am avea aceasta lege acum PETROM putea fi amendat cu zeci si sute de milioane de euro si aceste sume imense ar fi intrat la buget si se putea finanta sanatatea, educatia, pensiile, ajutoarele sociale etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger