AcasăNewsBasescu: Pensiile si salariile nu vor scadea, la anul, dar vor fi...

Basescu: Pensiile si salariile nu vor scadea, la anul, dar vor fi reduceri de personal

Pensiile si salariile nu vor scadea anul viitor, cu toate acestea se va continua procesul de reduceri de personal, in special in administratie- a declarat, joi seara, presedintele Basescu, intr-o emisiune la TVR. „Nu avem de ce sa ne temem ca Romania va intra intr-un derapaj”, a concluzionat seful statului.
Vorbind despre deciziile luate in Consiliul European de toamna de la Bruxelles, Basescu a declarat ca, in cazul Greciei, restructurarea datoriilor a fost o solutie absolut necesara in conditiile actualei crize, desi nu tocmai „morala”. „E depasirea unui moment critic, fara sa putem spune ca s-a depasit criza, iar aceasta restructurare a datoriilor permite Greciei sa-si continue programele de realizare a echilibrelor macroeconomice. S-a depasit un moment extrem de riscant, iar Grecia are perspectiva redresarii prin efort propriu”, a declarat Basescu, potrivit realitatea.net. „Grecia nu e iertata, ci ajutata. Este clar ca nu este o solutie morala, dar ce este moral in fata unei crize, decat sa produci un dezastru al zonei euro si al intregii Europe. Ne-ar afecta si pe noi, economia noastra ar fi foarte afectata daca se produce derapajul Greciei„, a mai spus presedintele.

Se va continua procesul de reduceri de personal

Cat priveste situatia Romaniei, Basescu a precizat ca, in 2012, nu vor fi reduceri salariale, si nici de pensii. „Am stabilit ca nu se va merge pe reduceri de pensii sau pe reduceri de salarii anul viitor. Daca vor fi reduceri, vor fi in zone care pot suporta aceste reduceri”, a explicat liderul de la Cotroceni.

Vor fi, in schimb, reduceri de personal, in special din administratie. „Se va continua procesul de reduceri de personal. In special in administratie. In fiecare luna numarul de salariati scade cu 5.000 sau 8.000 de oameni. Ori natural, ori pleaca din sistem. Nu prin concedieri. Din ianuarie pana acum nu a existat luna cu reduceri de personal mai mici de 5.000”, a spus seful statului, in emisiunea de joi seara.

Presedintele nu crede ca pensionarii vor primi o indexare de la 1 ianuarie 2012. „Daca se va putea, se va plati (indexarea pensiilor cu rata inflatiei). Din cate stiu de la Guvern, nu se vor putea plati indexari de la 1 ianuarie, iar daca vor incepe procesele, judecatorii sa spuna si de unde. Nimeni nu-si poate permite sa duca tara asta in dezastru”, a declarat Basescu. „Acum ca suntem convinsi ca fluxurile de capital se vor mentine catre Romania, nu avem de ce sa ne temem ca Romania va intra intr-un derapaj. E un mesaj realist”, a incheiat presedintele Traian Basescu.

292 afisari

1 COMENTARIU

  1. Concluzia: reduceri de personal se fac in continuare. Bine ca grecii s-au indatorat pentru ca platesc 14 salarii pe an, toti banii imprumutati de la FMI, de la UE, se duc pe salarii la ei si noi trebuie sa suferim ca altii isi permit sa traiasca in lux.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger