AcasăNewsBasescu: "Pana la alegeri facem reorganizarea administrativa: vor fi 8 sau 12...

Basescu: „Pana la alegeri facem reorganizarea administrativa: vor fi 8 sau 12 judete!”

Presedintele Traian Basescu a anuntat vineri ca nu renunta la proiectul reorganizarii administrative pana la alegerile din noiembrie 2012, precizand ca poate fi vorba de 8 sau 12 noi judete.

„Un alt element fundamental al modernizarii statului roman e reorganizarea administrativa. Aici avem probleme, va marturisesc ca aceasta idee a primit o riposta destul de puternica din partea partidelor politice si a societatii civile, dar anul acesta nu voi renunta la ideea ca pana la alegerile legislative din luna noiembrie vom putea avea o lege a reorganizarii administrative a tarii, lege care sa intre in proces de implementare trepatata in ciclul electoral urmator 2012-2016, urmand ca implementarea completa sa fie la sfarsitul anului 2016”, a spus Basescu, la cea de-a treia Gala a Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

El a precizat ca actuala structura este o frana in dezvoltarea Romaniei si, in plus, bugetul urmator al UE pentru perioada 2014-2020 trebuie sa gasesca Romania intr-o structura administrativa care sa permita absorbtia eficienta a fondurilor destinate dezvoltarii regiunionale.

Presedintele a precizat ca, de exemplu, Salajul modernizeaza drumuri judetene de la nord catre centru, in timp ce judetul limitrof nu are aceleasi prioritati si modernizeaza drumurile de la est la vest. „Nu va mai spun ce se intampla cu banii alocati pentru canalizare in mediul rural, fiecare comuna cu teava ei de canalizare, de apa, nimeni nu are o viziune regionala cum sa ieftinesti acest serviciu public care trebuie sa fie generalizat si in mediul rural”, a criticat Basescu.

„De aceeea, si cu multe alte argumente, voi sustine aparitia unei legi a reorganizarii administrative fie ca vor fi opt, fie ca vor fi 12 regiuni sau judete, dar e clar ca Romania isi va diminua capacitatea de absorbtie si utilizare eficienta a resurselor financiare europene daca nu trece la o reorganizarea administrativa”, a sustinut seful statului. Presedintele a subliniat ca reorganizarea administrativa este „imperios necesara”, astfel ca „niciun interes politic nu justifica aminarea ei”. El a precizat ca este deschis la discutii despre „cum, in cate regiuni”, dar procesul nu se poate amana, cu atat mai mult cu cat implementarea lui presupune un numar de ani.

author avatar
Ciprian Purice
283 afisari

6 COMENTARII

  1. Mare nenorocit de om.Pina moare vrea sa distruga tot.Poate il va vedea dumnezei uitat intr-o intersectie lovit de un tanc.Sau poate se va opri motorul vreunui avion sau elicopter cind se adfla la mii de metri si aproape de granita cu Ungurii sa ramina la ei ingropat.

  2. CORECT CETATENE SI DUPA ALEGERI TE UMFLAM SI TE LEGAM PE TINE SI TOTI AI TAI….ADICA UN FEL DE TARGOVISTE 89….CA SA NU AVEM DISCUTII ..FIECARE CU OBIECTIVELE LUI…NOI CU ALE NOASTRE VOI CU ALE TALE….

  3. Ar fi mai eficienta asa toata tara, adevarat, Base, da-i bataie la lege.
    Problema e cum oamenii cu carte o sa tinem in frau prostimea care se opune la legea asta…

  4. oare cei ce scriu pe acest sait, de ce nu studiaza antai, care sunt avantajele pentru popor. mai putini trantori si spagari la stat.simplu.

  5. auzi ZICNO-ce palaria mea inseamna conspirativul asta ,deh ,voi portocalii informatori de vita veche precum golanul ideolog aveti ce aveti cu ..conspirativele-de ce numananci tu rahat ,cat vrei in fata oglinzii la tine acasa?bai golane ,voi trebuie sa dispareti definitiv inainte sa se mai formeze o generatie degenerata ca a voastra..auzi golane?ciocu mic,acusi urmeaza ..votul si cauta-ti pasport dca te gasim nu vrem sa spunem cum veti arata…discutati cu criminalisti cum vreti sa va ..descrie postum…golanilor…voi si gandirea ,exact ca rahatul cu..parfumul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger