AcasăNewsBasescu: Obiectivul major al suspendarii e punerea sub control a justitiei

Basescu: Obiectivul major al suspendarii e punerea sub control a justitiei

Traian Basescu s-a adresat plenului care decide daca acesta va fi sau nu suspendat in urma cererii depuse de catre USL. Acesta i-a acuzat pe USL ca prin suspendare doresc sa puna stapanire pe justitia romaneasca.

Traian Basescu s-a adresat, joi, plenului reunit al celor doua camere ale Parlamentului care va decide daca acesta va fi sau nu suspendat in urma cererii depuse in acest sens de catre USL. Acesta i-a infierat pe USL-isti acuzandu-i ca, in fapt, ei doresc „sa dea lovituri consistente functionarii institutiilor statului roman”.

„Obiectivul major al suspendarii e punerea sub control a justitiei, a institutiilor, nerespectarea referendumului care cerea unicameral. N-ati vrea, cu ocazia referendumului de validare sau invalidare a presedintelui sa organizati si referendumul pentru parlament unicameral si validarea noii constitutii in care sa introduceti unicameral si 300 parlamentari? Puteti face intr-o sesiune extraordinara doar aceasta modificare”, a spus presedintele Traian Basescu, conform Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca, in fapt, prin toate actiunile USL-ului, grupul politic a aratat ca doreste sa puna stapanire asupra tuturor institutiilor statelor, fie prin desfiintare, fie prin modificarea lor.

„Sper ca voi avea ocazia sa raspund punct cu punct in sesizarea facuta de PSD si PNL. Pana atunci va mai atentionez: nimeni nu va veni sa ne faca ordine in Romania, nici Bruxells, nici Wasghinton, nici Beijing sau Moscova. Avem obligatia sa ne facem noi ordine in functionarea institutiilor statului, iar prin procedurile prin care guvernul si majoritatea parlamentara le-au aplicat in ultimele 45 zile arata ca sunt dispusi sa dea lovituri consistente functionarii institutiilor statului roman: fie desfiintarea institutiilor, transformarea monitorului oficial in gazeta de perete a USL, toate sunt lucrurui grave. Fac apel: finalizati procedura de suspendare a presedintelui respectand toate institutiile statului, toate procedurile si Constitutia si atunci nu veti avea din partea mea niciun repros, ba va voi spune <<Multumesc, mi-ati creat conditiile legale sa merg in fata poporului>>”, a adaugat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger