AcasăNewsUPDATE Angela Merkel: "Romania adera la euro in 2015. Felicitari Guvernului pentru...

UPDATE Angela Merkel: „Romania adera la euro in 2015. Felicitari Guvernului pentru reforme!”

Traian Basescu si Angela Merkel (foto: arhiva)

UPDATE 15:00 Angela Merkel: „Romania a confirmat că vrea sa adere in 2015 la euro. Respect acest lucru, stiu ce inseamna să se intreprinda reforme dificile pentru populatie. Doresc sa felicit Guvernul roman pentru determinarea cu care a implementat aceste reforme”.

Traian Basescu: „Ne mentinem obiectivul – si ii rog pe ziaristi să nu zambeasca – de a intra in zona euro in 2015”. El a mai spus ca Romania nu crede intr-o Europa fragmentata.

***

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la plecarea spre Berlin, unde face o vizita oficiala, ca obiectivele deplasarii sunt consolidarea relatiei bilaterale si actiunea comuna in Uniunea Europeana.

 

Traian Basescu si Angela Merkel

Basescu a precizat ca va avea convorbiri oficiale cu presedintele Republicii Federale Germania, Christian Wulff, cu cancelarul german Angela Merkel si cu parlamentari germani. El a spus ca va participa si la conferinta economica „Germania si Romania – parteneri in Europa”, organizata la sediul Deutsche Bank din Berlin, si va avea o intalnire cu diaspora.

„Obiectivele vizitei la Berlin sunt doua: consolidarea relatiei bilaterale si actiune comuna in Uniunea Europeana”, a spus Basescu. El a mentionat ca va oferi mai multe detalii in declaratiile de presa care vor avea loc dupa intalniri. Presedintele este insotit la Berlin de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac si Secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu.

 

author avatar
Ciprian Purice
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger