AcasăNewsBasescu: "Nu sunt nici doctor, nici dottore. N-am facut cursuri de masterat"...

Basescu: „Nu sunt nici doctor, nici dottore. N-am facut cursuri de masterat”

Presedintele Basescu a sustinut, luni la pranz, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca nu a facut cursuri de masterat, ca nu e „nici doctor, nici dottore”.

Iata principalele declaratii ale lui Traian Basescu:

-Am inteles ca un domn ministru spune, nici mai mult, nici mai putin, ca am absolvit un masterat si ca l-as fi plagiat. Niciodata n-am facut cursuri de masterat. Nu sunt nici doctor, nici dottore.

-Am atins varful profesional al carierei mele pe ceea ce am stiu sa fac. Am navigat 12 ani, am fost 4 ani ofiter pe diverse trepte. Am facut serviciu pe cele mai mari nave ale tarii si pe cele mai riscante- nave petroliere.

Nu m-am apucat de politica inainte de a fi un excelent profesionist. Mi-am incheiat cariera pe mare fara sa am vreun incident de navigatie.

-Nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false ca sa am sentimentul ca, profesional, sunt un om implinit. Ii invit pe cei care nu au reusit in profesie si isi impodobesc cariera politica cu tot soiul de titluri furate sa renunte la politica.

– Nu ma refer la nimeni anume (legat de cei cu titluri false care ar trebui sa demisioneze-n.r). Am observat ca sunt foarte multi politicieni care au incercat sa-si acopere nereusitele impopotonandu-se cu titluri complicate.

– Am ajuns la un moment al adevarului, in care impostura in politica ar trebui sa dispara. Dragi romani, nu sunt la fel cu cei care si-au copiat  lucrarile de doctorat sau masterat. Nu ma faceti master pentru ca nu ma recunosc eu a fi, nu ma faceti nici doctor pentru ca nu ma recunosc eu a fi.

Ministrul la care Traian Basescu a facut referire, in declaratia sa, cu privire la suspiciunea de plagiat in cazul mastaretului din Norvegia este Liviu Pop. Intrebat, luni, de jurnalistii aflati in fata sediului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), unde  a fost citat la orele pranzului, ce parere are despre cerinta sefului statului ca si Ecaterina Andronescu sa declare ca nu a plagiat in teza de doctorat sau in alte lucrari stiintifice, fostul ministru interimar al Educatiei a raspuns: „O sa-l intrebam si pe domnul Basescu daca atunci cand si-a facut masterul in Norvegia, si era deputatul Romaniei, a fost prezent la acest master si daca nu a plagiat cumva  in teza de master”.

author avatar
Cristina Stefan
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger