AcasăNewsBasescu nu se teme de criza: "Deocamdata, asistam la o reactie a...

Basescu nu se teme de criza: „Deocamdata, asistam la o reactie a pietelor”

“In momentul de fata, nu ar trebui sa utilizam cuvantul criza. Nu mi-e frica de acest cuvant. Deocamdata, asistam la o reactie a pietelor”, a declarat presedintele Traian Basescu dupa intalnirea pe care a avut-o marti seara cu premierul Emil Boc, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, si presedintele Consiliului Fiscal Ionut Dumitru pe tema evolutiilor economice internationale.
Traian Basescu a recomandat presei sa fie atenta cu etichetarile si sa nu creeze panica atunci cand relateaza despre evolutiile pietelor financiare. Traian Basescu a mai spus ca Romania trebuie sa continue reformele si a cerut solutii urgente pentru reducerea deficitelor de la bugetele de pensii, somaj si sanatate.
„Romania trebuie sa continue sa fie prudenta. Am restabilit niste echilibre macroeconomice fragile, dar trebuie responsabilitate si prudenta. As face o atentionare asupra acelora care anuntau zilele trecute mariri de salarii, cresteri de pensii. Astfel de declaratii, mai ales din partea unor politicieni din arcul guvernamental, fac rau Romaniei si creeaza neincredere” spune Basescu.
„Am concluzionat cu cei cu care am avut intalnirea ca solutia corecta pentru Romania este continuarea masurilor convenite. In interiorul acestor programe, trebuie sa continuam politicile de reducere a cheltuielilor, continuarea programelor de optimizare a cheltuielilor sociale si declansarea unui program pentru echilibrarea resurselor fondului de pensii”, mai spune seful statului.
Basescu a amintit si despre continuarea restructurarii companiilor de stat, despre utilizarea fondurilor europene care trebuie sa ramana o prioritate.
„Am discutat si oportunitate acordului nou de precautie cu FMI si am ajuns la concluzia ca a fost o buna decizie”. In opinia sa, singura problema pe care o avem este legata de dobanzile la care se vor face imprumuturile urmatoare pentru acoperirea deficitelor.

author avatar
Dana Conerth
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger