AcasăNewsBasescu nu participa la summit-ul PPE

Basescu nu participa la summit-ul PPE

In premiera, Traian Basescu va lipsi de la reuniunea popularilor europeni, familia politica de dreapta din care face parte PDL.

Exclus de premier din delegatia Romaniei la CE, Traian Basescu nu ia parte nici la summit-ul PPE, organizat in aceeasi zi la Bruxelles

Invitatia liderilor PPE putea strica socotelile lui Victor Ponta, care a facut si pe dracu-n patru ca sa-l lase acasa pe Traian Basescu. Cel mai probabil, seful statului nu a vrut insa ca aparitia sa la reuniunea PPE (programata in aceeasi zi cu celebrul Consiliu European pe care s-a batut cu Ponta) sa fie interpretata ca o intrare a sa pe usa din dos a Bruxelles-ului.

Odata cu invitatia adresata lui Traian Basescu, liderii PPE i-au trecut numele pe lista oficiala a celor ”16 dintre cei 27 de membrii ai Consiliului European” inclusi de PPE. Calitate contrazisa insa de lista cu membrii delegatiei Romaniei transmisa (gresit ce-i drept) de MAE Bruxelles-ului. Indiferent de motive, Traian Basescu, sef de stat afiliat PPE, va absenta, pentru prima data, de la summit-ul largit al acestei formatiuni europene, desi acolo vor fi prezenti toti sefii de stat si de guvern si liderii de opozitie membri ai Partidului Popular European. Decizia lui Basescu a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea.

author avatar
Simona Badulescu
535 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger