AcasăNewsBasescu: Nu il voi gratia pe Adrian Nastase

Basescu: Nu il voi gratia pe Adrian Nastase

Presedintele suspendat Traian Basescu a anuntat ca nu il va gratia pe fostul premier Adrian Nastase, care a ajuns la inchisoare pentru fapte de coruptie, adaugand ca pedeapsa primita de acesta i se pare „enorma”.

Traian Basescu, seful suspendat al statului, a declarat, joi, ca, in cazul in care va fi reinsvestit in functie, nu il va gratia pe Adrian Nastase, fostul demnitar ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

„Raspunsul este nu, nu il voi gratia pe Adrian Nastase”, a spus acesta, citat de realitatea.net.

Presedintele suspendat al Romaniei a adaugat ca pedeapsa primita de fostul prim ministru i se pare „enorma”, insa aceasta este legala, fiind decisa de catre judecatori.

„Nastase e o lectie pentru toti. A primit doi ani – enorm dupa mine. Dar asa a hotarat justitia si probabil va face opt luni. Dar functionarii care au pus in aplicare ce le-a spus Nastase au primit 6 – 7 ani. E un caz emblematic. Functionarii trebuie sa stie ca politicienii vin si pleaca, iar ei sunt mult mai responsabili decat aceia.  E o lectie extraordinara pentru aparatul de stat romanesc. Primul vinovat nu e omul politic care cere, dar cel care pune in aplicare o dispozitie ilegala e mult mai aspru pedepsit de lege”, a mai spus Traian Basescu.

Potrivit acestuia decizia ca lui Adrian Nastase sa  i se creeze dosare apartine oamenilor din partidul din care facea parte fostul demnitar, colegii sai fiind cei care au stabilit ca acesta trebuie sa ajunga in fata judecatorilor.

„Sunt convins ca toate atacurile lui din ultimii ani, au fost doar atacuri publice, el stie de la cine i se trag dosarele. Dosarele lui Nastase au plecat toate de la oameni din partidul lui, care l-au turnat: Sergiu Sechelariu, Irina Jieanu, de la cine vreti dvs. Dosarul Trofeul Calitatii nu a trecut pe la mine, dar e plecat de la autosesizarea procurilor. In rest toate sunt plecate de la colegi de partid. As fi fost foarte curios sa se faca public acel testament pentru ca sunt convins ca acolo ar fi fost cinstit”, a conchis presedintele suspendat.

author avatar
Ionut Zgimbau
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger