AcasăNewsBasescu: Nu am atributii sa cer alt premier, USL trebuie sa si-l...

Basescu: Nu am atributii sa cer alt premier, USL trebuie sa si-l dea

Presedintele suspendat al Romaniei a sustinut ca, in cazul in care in urma referendumului se va intoarce la Cotroceni, nu va cere ca Victor Ponta sa fie inlocuit din functia de premier, insa USL ar trebui sa ia in considerare acest lucru.

Traian Basescu, seful suspendat al Romaniei, a declarat, marti noapte, ca, daca va reveni la conducerea tarii, nu va cere in mod expres ca Victor Ponta sa isi piarda functia de prim ministru, modificarea fiind o „problema” a USL.

„Este problema USL-ului, sigur ca nu e recomandat sa-l mai mentii pe premierul Ponta ca toata Europa il stie ca minte si ca a plagiat si ca are un limbaj la Bruxelles si unul acasa, deci nu e recomandabil pentru tara”, a declarat acesta in cadrul unei emisiuni de la TVR1.

Presedintele Romaniei a explicat si motivele pentru care nu poate numi un alt premier, spunand ca nu are atributii in acest sens, social – liberalii fiind cei care vor trebui sa aleaga un prim ministru care sa „restabileasca increderea”.

„Il cer, nu-l cer, trebuie sa si-l dea singuri, eu nu am in atributiuni sa cer un alt premier, dar daca vrem sa restabilim increderea, trebuie sa facem ca acei care au generat neincrederea sa se ocupe de altceva si va trebui imediat sa se lanseze discutii seriose: ce facem cu agricultura, pentru ca se pierde masiv productia de porumb si prodcutia de floarea-soarelui’ si trebuie gasita finantare pentru reluarea agriculturii pentru fermierii mici si mijlocii, ce facem cu crearea de locuri de munca, trebuie sa redeschidem mineritul de suprafata”, a mai declarat el.

author avatar
Ionut Zgimbau
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger