AcasăNewsBasescu: Nou acord cu FMI, convenit cu Ponta si Isarescu

Basescu: Nou acord cu FMI, convenit cu Ponta si Isarescu

Presedintele Traian Basescu a anuntat joi la intalnirea cu delegatia Fondului Monetar International ca a discutat cu premierul Victor Ponta si guvernatorul BNR Mugur Isarescu despre incheierea unui nou acord cu FMI, pentru un an sau doi.

„Cred ca acesta este momentul potrivit sa analizam acordul existent si sa privim si la cateva elemente ale viitorului acord. Asa cum am discutat cu premierul si cu guvernatorul BNR, am decis sa avem un nou acord cu FMI pentru inca un an sau doi”, a declarat presedintele, la inceputul intrevederii.

Basescu sustine ca este necesar sa existe un parteneriat  cu FMI, pentru un program privind cresterea economica. „Trebuie sa avem un parteneriat cu dumneavoastra, cu asistenta dumneavoastra, pentru un program pe termen mediu privind cresterea economica”, a apreciat acesta.

Presedintele le-a spus delegatilor ca Guvernul Romaniei a trimis Comisiei Europene o parere despre viitoarele programele pe care ar putea sa le dezvolte Romania pana in anul 2020. Seful statului a spus ca desi reactia Comisiei Europene nu a fost una favorabila, considera ca impreuna cu FMI, UE si Banca Mondiala ar putea gandi o strategie pentru cresterea  economica  a Romaniei.

Traian Basescu a adaugat ca nu poate garanta cresterea economica a Romaniei, desi in prezent situatia este stabila datorita reducerii deficitului bugetar sub 3% si al nivelului scazut al datoriei publice. „Suntem o tara cu un nivel acceptabil si redus al datoriei publice, suntem o tara care in ultimii doi ani a facut eforturi uriase pentru reducerea sub 3% a deficitului bugetar, dar nu am descoperit inca cheia cum sa garantam cresterea. Nu trebuie sa platim ca alte multe tari din zona euro sume imense de bani pentru datoria publica, nu mai avem o problema acum sa finantam Romania de pe pietele externe”, a mai afirmat Basescu.

author avatar
Alina Stancu
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger