AcasăNewsBasescu: N-am avut nicio legatura cu serviciile secrete

Basescu: N-am avut nicio legatura cu serviciile secrete

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a sustinut, intr-un interviu publicat miercuri de Vocea Rusiei, ca nu a avut nicio legatura cu serviciile secrete in timpul lui Nicolae Ceausescu.

Intrebat in legatura cu afirmatiile conform carora Basescu ar fi lucrat cu serviciile secrete in timpul lui Ceausescu, presedintele suspendat a declarat: „Nu, n-am avut nicio legatura cu serviciile secrete. N-am avut cum sa lucrez”.

Basescu a continuat, spunand ca „de regula, in Romania se vorbeste foarte mult. Si multi isi dau cu parerea. Nimeni nu arata probe”, dand de inteles o data in plus ca nu puteai ajunge comandant de nava „pe pile” nici in timpul comunismului.

„Vreau sa stiti ca eu sunt seful de stat care a transferat toata arhiva fostei securitati, peste 2 milioane de dosare ale fostei securitati, catre o institutie care le studiaza. Mai exact 2.200.000 ale fostei securitati din dispozitia mea au fost transferate catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Numai ca eu am devenit presedinte in decembrie 2004. Daca ar fi existat un dosar al meu, ar fi fost scos la lumina din 1990 pana in decembrie 2004. Deci despre noi cei care ne-am nascut inainte de revolutie se poate spune orice. Spre exemplu, unul dintre argumentele majore ale celor care spuneau ca am fost omul securitatii era legat de faptul ca, la o varsta foarte tanara, comandam cea mai mare nava pe care o avea Romania. Era un petrolier de 157 de mii de tone”, a sustinut Basescu.

author avatar
National
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger