AcasăNewsBasescu, miting la Cluj: Izolarea Romaniei este declansata

Basescu, miting la Cluj: Izolarea Romaniei este declansata

Traian Basescu, la Iasi (captura video)

Traian Basescu a ajuns, sambata dimineata, in fata miilor de oameni prezenti la mitingul de sustinere organizat in Piata Lucian Blaga din Cluj. Presedintele suspendat a indemnat din nou cetatenii sa vina la vot, indiferent de optiunile lor, si a declarat ca ”izolarea Romaniei este declansata si in scurt timp riscam sa aflam ca nu mai putem deschide usa nimanui in intetiorul UE„.

Traian Basescu, la Cluj (captura video)

„N-au inteles ca eu nu lupt pentru un om. Lupta mea este pentru o tara. Nu lupt pentru interes de grup, ci pentru valorile europene”, si-a inceput Basescu discursul.

I-am vazut zilele acestea, s-au aruncat cu salbaticie asupra statului de drept, cand au fost atentionati de partenerii nostri de la Bruxelles s-au ratoit la ei crezand ca sunt undeva pe malurile Dambovitei. Au gresit, si au gresit de ce, pentru ca toti europenii au vazut ca se cearta cu Bruxelles-ul, se ratoiesc la importanti oameni politici din UE, dar nu au curajul sa ii spuna nici pâs in fata lui Voiculescu”, a continuat presedintele suspendat.

„Izolarea Romaniei este declansata si in scurt timp riscam sa aflam ca nu mai putem deschide usa nimanui in interiorul UE. De aceea, aseara (vineri seara-n.r.) am facut un apel la cei patru noi lideri – presedintele interimar, la primul-ministru, la presedintii celor doua Camere. Apelul meu a fost: <Primiti-ma, va rog, sa va spun ce aveti de facut pentru a evita intrarea in izolare a Romaniei>. Raspunsul lor a fost tacerea, s-au dus la televizoare si au continuat sa improaste si sa minta”, a sustinut Traian Basescu.

Presedintele suspendat a reiterat ideea ca nu vrea sa fie presedinte la masa verde. „Eu nu vreau sa raman presedinte al romanilor la masa verde. Asta merge la Liga lui Mitica. In politica, un presedinte are nevoie de legitimitate. Votul nu este despre Traian Basescu sau despre Crin Antonescu si Ponta, votul este restauratie sau mers inainte”, a declarat Basescu.

Presedintele suspendat a facut apel la oameni sa vina la vot. „Mergeti la vot, aparati-va sau nu presedintele, spuneti „da” sau „nu” restauratiei. Cred ca ati vazut reactiile UE la ceea ce s-a intamplat in Romania, ceea ce e inacceptabil din punct de vedere al valorilor europene. Si totusi, acesti oameni au avut un interes fundamental- suspendarea presedintelui, dincolo ca le-a dat acces la justitie, ei au impins lucrurile la referendum, pentru ca au nevoie sa-si legitimeze ticalosia. Actul de violenta din Parlament prin care au decapitat conducerea tarii, spera ei, va fi validat de cetateni prin votul din 29 iulie”, a afirmat Basescu, in fata sustinatorilor din Cluj.

Nu votati pentru mine, votati cea mai buna solutie pentru mersul inainte al Romaniei, votati „nu” pentru restauratie, „nu” pentru hoti„, si-a incheiat discursul Traian Basescu.

Cateva mii de oameni s-au adunat, sambata dimineata, in Piata „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, multi imbracati in alb, avand steaguri si pancarte cu mesaje de sustinere la adresa lui Basescu si strigand impotriva USL. Inainte ca Basescu sa vorbeasca, au sustinut discursuri fostul lider PDL, Emil Boc, actualul presedinte al partidului, Vasile Blaga, dar si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

Pe langa mitingul de la Cluj, PDL urmeaza sa organizeze alte doua manifestari de sustinere a”democratiei, a statului de drept si a institutiilor”, la Iasi si Bucuresti, dupa cum a anuntat la inceputul saptamanii Vasile Blaga.

author avatar
Cristina Stefan
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger