AcasăNewsBasescu, mesaj de condoleante presedintelui Chinei in urma atentatului de la Urumqi

Basescu, mesaj de condoleante presedintelui Chinei in urma atentatului de la Urumqi

Presedintele Traian Basescu a transmis, vineri, un mesaj de condoleante presedintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, dupa atentatul terorist de joi, de la Urumqi, informeaza Administratia Prezidentiala.

„Doresc sa va adresez, in numele meu personal si al poporului roman, sincere condoleante pentru victimele atentatului terorist comis la Urumqi, capitala regiunii autonome chineze Xinjiang. Suntem alaturi de familiile celor care si-au pierdut viata in acest tragic incident si speram ca cei care se fac vinovati de atentatul terorist vor fi condamnati in numele legii”, se arata in mesajul transmis de presedintele Basescu, potrivit comunicatui remis de Administratia Prezidentiala.

„Totodata, doresc sa va incredintez de intreaga noastra solidaritate cu eforturile comunitatii internationale de a eradica terorismul si de a apara, prin toate mijloacele de care dispunem, valorile fundamentale care definesc o societate democratica, de a contribui la edificarea unei societati dezvoltate care sa asigure pacea si prosperitatea tuturor cetatenilor sai. Am convingerea ca suntem datori sa asiguram aceste deziderate popoarelor noastre si, in acest sens, devine imperativa cooperarea pentru o lume mai sigura, care sa respecte pluralismul si dialogul. Asigurandu-va de intreaga noastra compasiune in fata acestei grele incercari, va rog sa primiti, stimate Domnule Presedinte, expresia inaltei mele consideratii”, se mai arata in mesaj.

Cel putin 31 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 90 au fost ranite, intr-un atentat comis joi la Urumqi, capitala regiunii majoritar musulmane Xinjiang.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger