AcasăNewsBasescu, marturisire surprinzatoare inainte de referendum

Basescu, marturisire surprinzatoare inainte de referendum

Traian Basescu a facut o confesiune surpriza cu cateva zile inainte de referendumul de pe 29 iulie, privind demiterea sa. Acesta a declarat ca in 2009 a fost convins cu greu ca candideze la un nou mandat pentru funtia de presedinte.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi noapte, ca, in 2009, la alegerile prezidentiale, s-a decis in ultimul moment sa candideze pentru al doilea mandat.

Acesta a spus ca nu si-ar fi dorit sa fie din nou presedinte insa colegii sai din PDL au fost cei care l-au convins ca ar trebui sa procedeze in acest mod.

„Sa va spuna cei din jurul meu, in ultima clipa m-am hotarat sa candidez. Eu nu am vrut sa candidez pentru al doilea mandat. In ultima clipa, nu stiu ce s-a intamplat, in ultima clipa am spus da. Sotia nu a vrut, eu nu am vrut, am spus <<ajunge, gata>>”, a afirmat Traian Basescu, in cadrul unei emisiuni de la Nasul TV.

Acesta a explicat ca nu si-a dorit sa candideze insa, „la presiunea colegilor din PDL”, a acceptat sa intre in lupta pentru postul de presedinte, avandu-l drept contracandidat pe Mircea Geoana.

„Pana la urma, tot presiunea acelorasi colegi din PDL, care spuneau: <<Si ce alternativa avem? Nu avem alta alternativa decat Geoana, care stiti cate belele are>>. Si m-au luat tot cu asta, stii, cu partea cea mai sensibila. <<Domn’e, zice‚ si totusi, ai obligatia sa incerci. Lasa, nu are nimic, daca pierzi, pierzi, dar incearca>>, a mai spus seful statului.

Traian Basescu a mai martirisit ca atunci nu credea ca va avera multe sanse de castig, fiind pregatit sa plece din politica pentru a reveni comandant de nava. Totodata, acesta a adaugat ca multumit cu modul in care, in cele din urma, au evoluat lucrurile.

„Eu sunt multumit si cu ce am facut pana acum, stiu cat de greu le-am facut, cum mi s-a umflat ficatul, si pentru ce am facut cum am fost atacat, porcait in toate felurile, dar sunt multumit. Altfel spus, pot sa plec”, a spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
685 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger